Dejligt du spørger, Julie
Jeg ønsker jo ikke at prædike for folk om det her, men vil da helt sikkert gerne svare, når jeg bliver spurgt!
Jeg kommer ikke til at få slagtekyllinger igen
Det var fint nok at prøve det, for nu kan jeg da være med til at argumentere for at HVIS man har dem, så er det faktisk nemt at sørge for at de ikke får benproblemer eller vokser så hurtigt at benene slet ikke kan følge med. Det er simpelthen bare at rationere deres foder og sørge for at de har masser af plads. De skiftede sted 4 gange, mens de boede her, fordi de simpelthen krævede mere og mere plads.
Men når vi har sagt herhjemme, at vi ikke skal have dem igen, selv om det var "nemt nok", så er det fordi at det er så unaturligt hurtigt de vokser, og jeg tror ikke der er så stor livsværdi ved at være så fokuseret på mad hele tiden og være så overfyldt i kroen konstant.
Derudover så var det jo altså hårdt for dem at bære rundt på al den vægt...de kom jo langt fra så hurtigt afsted, som mine racehøns
Mine Isa Brown derimod...der har jeg inden jeg anskaffede dem, læst fra en dyrlægestuderende (som vi har herinde
), at de ca. 100 isaer hun har været med til at studere (altså indeni), IKKE havde æggelederskader og hvad der ellers bliver skrevet om disse hybrider. Og efter at have fået dem, kan jeg da også se at de har en masse af de egenskaber, som høns skal have...og som nogle af vores racehøns ikke længere har
Så dem har jeg ikke kvaler over at have. De er nogle utrolig hygge-elskere, som fiser rundt sammen med gederne og kommer SPURTENDE når jeg kalder. Jeg vil til enhver tid vælge dem frem for at købe nogle af de æg man kan købe i butikkerne i dag...inkl. økoæg, som jo må siges at være fra de høns som har det bedst i industrien, når det nu skal være
I forhold til om jeg mener man støtter noget forkert...så vil jeg jo ikke lyde fordømmende, omend jeg jo gerne vil have andre til også at tænke over hvad man støtter/køber. Vi køber ikke kød fra industrien, heller ikke økologisk. Jeg synes ikke at hverken konventionelle eller økologiske dyr bliver tilbudt et særlig godt liv, så det kød vi spiser herhjemme, er kylling fra eget avl, som har levet et godt og frit liv, og som ikke er fyldt med medicin, eller også bliver der simpelthen ikke spist kød, men serveret vegetariske retter. Det har også noget at gøre med det sundhedsmæssige i det.
Jeg tror ikke mennesket er skabt til at spise SÅ meget kød, som vi spiser i dagens Danmark...i gamle dage var det et festmåltid, når man spiste en hjemmeavlet kylling, og i dag er det jo hverdagsmad...hvor ofte bliver der ikke lige købet et par kyllingefiletter eller en bakke lørdagskylling?
Nå, jeg skal nok stoppe...du fortryder nok helt at du spurgte
Og jeg kom jo også liiiidt videre end lige slagtekyllingerne
Jeg har bare hørt mange agumentere for at hvis de skal vælge mellem f.eks. tøj til barnet eller en øko kylling, så bliver det tøjet...og så en bakke lørdagskylling. Hvor jeg undrer mig over at man ikke istedet vælger tøj til barnet og så undværer lørdagskyllingen, og istedet spiser et lækkert måltid uden lørdagskyllingen med rigtig god samvittighed?