Dansk Fjerkræ Forum

I disse tider

Fugleinfluenzaen hærger igen i Europa, og det betyder vi skal have vores fjerkræ gående i lukkede anlæg indtil videre :'(Høns får lækkerier i hønsegården, foto: Kirsten Fyrsting

Læs mere

God jul fra DFF

Dansk Fjerkræ Forum ønsker alle en god jul og et godt nytår
Læs mere

Apropos fugleinfluenza

Fugleinfluenzaen er desværre tæt på os igen. Det betyder, at dine høns fra 6. november 2020 skal være i indhegning. Er indhegningen/hønsegården under 40 m2 behøver du ikke overdække den, men det anbefales, så vilde fugle ikke kan komme ned i hønsegården. Er gården over 40 m2, skal den overdækkes, men mågetråde er nok, ligesom trækroner og andet buskads der dækker, er fyldestgørende.

Fra Fødevarestyrelsen:
Fjerkræ og fugle skal beskyttes mod kontakt til vilde fugle

Alle fugle og fjerkræ skal være indhegnet. Det betyder, at hvis du har høns eller andet fjerkræ til at gå frit på din grund, så skal de lukkes ind i en indhegning uden mulighed for at slippe ud.

Hvis din indhegning er større end 40 m2, så skal den desuden overdækkes med net eller mågetråd for at forhindre vilde fugle i at få adgang. Du kan også vælge at lukke fjerkræet helt ind eller etablere fast tag over hønsegården, hvilket er de sikreste metoder, hvis du vil undgå, at dit fjerkræ kommer i kontakt med vilde fugle.

Hvis din indhegning er 40 m2 eller mindre, så er der ingen obligatoriske krav til overdækning, men Fødevarestyrelsen anbefaler alligevel, at man sikre sig med en form for overdækning.

Træer og større tætte buske kan erstatte kravet om overdækning for det areal af indhegningen, som trækronen og busken dækker. Det øvrige areal i indhegningen er fortsat omfattet af kravet om overdækning.

[url=
...

Læs mere

Læs mere

På vandring med hønemor

Sidste udkald for det grønne græs, inden sommeren går på hældFoto: Mikkel B. Schmidt

Læs mere

Åh at være en høne

Åh at være en høne
Ingen kan finde hvor er
Gemme sig dybt i en have
Pikke et rødhudet bærFoto: Helle Kjelst

Læs mere

Navigering

[0] Forum

Skift til fuld version