Tak for de mange indlæg. Nu skal jeg så til at forsøge, at følge de gode råd. Den lille video om æg pilning er godtnok god.

Det skal prøves. Filmen fortæller ikke noget om alderen på æggene, men vi får se.
Også i min barndom opbevaredes æg uden køleskab, men de stod nu ikke i et køkken med en temp på 20C
o. De blev opbevaret i viktualierummet i kælderen, hvor temp ikke var så høj - om vinteren var der vel 10 C
o og i varme somre 15C
o - det vil jeg ikke hænges op på, da jeg gætter mig til temp.
Æg blev heller ikke så gamle, husmødrene dengang kendte alt til at mad skulle tilberedes og spises inden det blev fordærvet. Det havde de jo lært på Husholdningsskolen, hvor enhver pige med respekt for sit snarlige ægteskab,

deltog - så hun kunne føre sit hus og køkken til alles tilfredshed.
Æg havde man selv i husholdningerne på landet og i byerne købte man kun de nødvendige æg, til den daglige tilberedning.
Mon ikke der engang indmellem forekom maveonde,

som kunne tilskrives den serverede mad ?. Det tror jeg. Mennesket dengang var bare mere robuste overfor bakterier, end os der i dag lever i sterile rum.