Jeg tror gerne på, at det ikke er lutter lykke at være økologisk produktionshøne. Men hvis du ikke selv har høns, er det da det absolut bedste alternativ. Og mange forbrugere er faktisk parat til at betale prisen. Jeg kender kun ganske få mennesker, som ikke konsekvent køber økologiske æg.
Med hensyn til pris af egen produktion, så sælger jeg min beskedne overproduktion som "Friske æg fra glade høner". De fleste går til min far og søster for 2,50 kr. Kollegaerne betaler gladeligt 3,00 kr. - hvis æggene undtagelsesvis er over 1 uge gamle, sælger jeg dog for 2,50 kr.
Hvis hønerne fortsætter sin flittige æglægning i 2 år, tror jeg at omkostninger (uden etableringen af hønshus- og gård) kommer til at passe meget godt med de 2,50 kr. - men det er nok kun fordi jeg har hybrider, at det kommer til at gå op. Eller spiser racehøns mindre, fordi de ikke producerer lige så mange og store æg?