Dejligt at "se" dig igen og tillykke med knægten

Jeg har haft præcis den samme overvejelse som dig vedr. slagtefjerkræ, for min nabos soveværelsesvindue er 25 m. fra vores hønsegård og han synes ikke det er fedt med 15 galende unghaner

Derfor er orpington kødracen herhjemme. Jeg synes ikke de vokser meget langsommere end andre racer (hvis man vel at mærke faktisk gerne vil have kød på dyrene), men de slagtes når de er 5-6 måneder her i huset. På det tidspunkt er de så godt som aldrig begyndt at gale endnu. Derimod har jeg også slagtet både maran (mange!), faverolles, new hamshire, australorps og araucana og i de fleste tilfælde begynder de øvrige racer jeg har prøvet at gale når de er mellem 8 og 12 uger (så er der altså langt til ca. 24 uger

). Problemet med racer, der galer tidligt, er jo at man så begynder at slagte nogle for unge dyr fordi man bliver stresset over kombinationen af nabo og hanegal

Og bortset fra alle de her praktiske overvejelser! Så er orpington en fantastisk hyggelig race
