Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hereford kvæg - slagt  (Læst 2600 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Hereford kvæg - slagt
« Dato: 15 August , 2011, 22:20 »
Noget helt andet end det med fjer.

Jeg overvejer at anskaffe noget Herefordkvæg. Det skal primært være til eget brug (kød).

Hvor gamle må køer være ved slagtning for at man kan være nogenlunde sikker på at det er kød der er værd at spise? Vi taler oksekød, ikke kalvekød.

Nogen der ved noget om det (det er jeg sikker på at der er  ;D)?
Mvh
Erik Andersen

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #1 Dato: 15 August , 2011, 22:53 »
Det du spørger om er fisk
Du spørger om oksekød, det er meget forskelligt om det er en kvie, en tyr, en stud eller en ko
Vi har Angus kvæg, og sælger det meste til private
Hos os er det hovedsaligt kun tyre over 13 mdr. kunderne kan købe, da det er det næmeste at lave
i den samme kvalitet gang på gang
Kvierne sælger vi til DC, da de næmest kan blive for fede til folk
Stude tager for lang tid at lave da de er bedst efter 24 mdr.
En kvie bliver en ko når den har fået en kalv og er som regel 24 mdr. og op  når den kælver,
slagter vi denne er det kun til fars, da det er vanskeligere at få ordentlig mørt
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #2 Dato: 15 August , 2011, 23:02 »
Søren.

Tak for vejledning.

Havde kig på et par køer på 4 hhv 6 år med kalv ved siden, men ud fra dit input skal jeg ikke regne med megen kødværdi i køerne. Så jeg tror jeg ser mig om efter noget andet.
Mvh
Erik Andersen

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #3 Dato: 15 August , 2011, 23:44 »
Min svigerfar køber et par jersey tyrekalve hvert år... han for dem billigt hos bonden..
De smager fantastisk...
« Senest Redigeret: 15 August , 2011, 23:53 Fra bullstar »
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #4 Dato: 15 August , 2011, 23:48 »
Jersey-tyrekalve kan fås meget billigt hos en malkebonde. De bliver normalt slagtet ved fødslen fordi de jo er ret små, men jeg køber tit jersey-kød ved den lokale gårdbutik, og det smager skønt!
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #5 Dato: 16 August , 2011, 07:59 »
Hej
Husk, skelettet hos eks. Jersey og en eks. Angus vejer ca. det samme
Jerseyen vejer ca 200 kg slagtet 13-18 mdr og æder ca 10 kg foder /kg tilvækst
Angusen vejer Ca 320-360 kg slagtet på 13mdr og æder ca 5-6 kg foder/kg tilvækst
Jersey smager også godt, men er stadigt malke race
Angusen smager meget bedre ingen sammen ligning der Angusen er til kød
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline Mai-Britt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 295
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #6 Dato: 17 August , 2011, 14:56 »
Erik hvad med evt at spørge den slagter du havde tænkt dig at bruge, de ved som regel hvad de snakker om, når det drejer sig om kødet...
Med venlig hilsen

Mai-Britt


Guld/Blå Randet Dværg Wyandot
Dv wyandotter
Silke
Dv landhøns
+ det løse ;)

Offline Mikkel Schmidt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 868
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #7 Dato: 17 August , 2011, 19:39 »
Har altid fået af vide at man skal passe på med Hereford, for de bliver ofte meget meget fede i kødet, så er det eksempelvis bedre med en krydsningsrace, for den frodighed der opstår skulle give utroligt godt kød :)
Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #8 Dato: 09 ſeptember , 2011, 22:52 »
Tja. Det blev så lidt sort Angus.
1.2 fra juni 2010.
Mangler lige at få leveringsdatoen på plads men alt andet er aftalt.
Folden har stået ubrugt nu i 12 mdr så det bliver dejligt at få noget liv på den igen.
Mvh
Erik Andersen

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #9 Dato: 10 ſeptember , 2011, 07:53 »
Jeg har også undersøgt kvæg racer de sidste par måneder, da vores plan er at få et par stykker til næste år.

Faldt dit valg på Angus "bare fordi" der var nogen til salg i dit område eller er racen nøje udvalgt udfra andre kriterier?

Danny
Himlen bør altid være blå!

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #10 Dato: 10 ſeptember , 2011, 08:18 »
Min svoger har i maaaaange år haft Simmentalere som kødkvæg (som kan amme en ekstra kalv). Det bedste stykke kød jeg nogensinde har smagt var efter en fejl, hvor inseminøren var kommet til at lægge Limousine-sæd i Simmentaleren. Det blev til en nuttet kalv, der jo intet var værd avlsmæssigt og svoger var ked af det. Så den gik til slagtning da den var 1 1/2 år. Fantastisk kødstruktur og smag! Meget bedre end begge rene racer.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #11 Dato: 10 ſeptember , 2011, 08:27 »
Hej Danny
Du prøve at se på tinghoej-angus.dk
måske det kan hjælpe
du er også velkommen til at ringe
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline Mikkel Schmidt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 868
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #12 Dato: 10 ſeptember , 2011, 08:28 »
Min svoger har i maaaaange år haft Simmentalere som kødkvæg (som kan amme en ekstra kalv). Det bedste stykke kød jeg nogensinde har smagt var efter en fejl, hvor inseminøren var kommet til at lægge Limousine-sæd i Simmentaleren. Det blev til en nuttet kalv, der jo intet var værd avlsmæssigt og svoger var ked af det. Så den gik til slagtning da den var 1 1/2 år. Fantastisk kødstruktur og smag! Meget bedre end begge rene racer.

Netop det jeg mener med at krydsningskød er meget bedre, de rene bliver tit lidt for racepræget :)
Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #13 Dato: 10 ſeptember , 2011, 08:33 »
Søren: siden virker ikke. Ihvertfald ikke lige nu, på min com.

Danny
Himlen bør altid være blå!

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Hereford kvæg - slagt
« Svar #14 Dato: 10 ſeptember , 2011, 08:36 »
Til jer andre der mener at krydsnings dyr er de bedste. Det er egentlig også der jeg er nu. Men mest fordi at de ofte er lidt billigere end de ren racede.
Og da jeg "kun" skal bruge dyrene for at lave noget kød til fryseren så betyder det ikke så meget om det er krydsninger, eller ej.

Danny
Himlen bør altid være blå!