Uanset om du vil købe de eller ej, så hænger verden altså sammen med økonomi. Jo billigere, jo mere salg er et fakta!!
Ja og nej. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Du kan udbyde pink æg til 10 øre stykket. Hvis der ikke er nogen der synes at pink æg er hvad de vil have så kan du ikke sælge dem. Du kan udbyde scotchsternede æg til 25 kr stykket, og hvis folk synes at det er scotchternede æg de vil have så kan du sælge dem. Lidt for at sætte tingene på spidsen.
Selvfølgelig er det ikke alle mennesker der har råd til at købe de dyreste varer indenfor enhver kategori. Men hvorfor skulle de egentlig også det. En stor del af prisen er ofte 'mærkevaretillæg'/(snob) snarere end et tillæg i kvaliteten.
Du taler om at købe Angus eller Limousine kød - hvad har det med hele debatten at gøre? Jeg ville nok også foretrække Beluga fremfor stenbiderrogn, og så igen måske ikke, men igen, hvad har det med sagen at gøre. Et godt stykke oksekød, er vel et godt stykke oksekød uanset hvor det kommer fra.
Der er lavet utallige undersøgelser over folks indkøbsvaner og langt de fleste køber det, som er billigst - og i det her tilfælde buræg!
Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at der er lavet mange undersøgelser over folks forbrugsvaner, og nogen af dem skal sikkert være relevante nok.
Jeg kunne godt tænke mig at lave 'min undersøgelse' og se hvad eksperterne fik ud af det.
Lad os sammen, og sammen med 'eksperterne' stille os ved udgangssluserne i en Bilka, en lørdag eftermiddag, og se på hvad de mennesker der har købt buræg ellers har i indkøbskurven. Jeg tror at det kunne være et yderst interessant eksperiment.
Hvor mange 'ikke billigst' produkter mon der ville være i disse indkøbskurve?? Reklamens magt selvfølgelig. Men så er vi tilbage til den bevidste forbruger. Og hvor mange produkter var impulskøb? Altså ikke noget man egentlig behøvede, men det var så billigt.
Nu har jeg bevidst undladt at anfægte køb af tobak, øl, vin og spiritus, men strengt taget er det jo også en prioriteringssag.