@Jan
Nu var dette primært ment som en tråd med oplysninger om Budapest, og talen om kernekraft var kun en sidebemærkning.
Men da du nu kommer med nogle postulater som matcher virkelighedens verden meget lidt kan det jo ikke stå ubesvaret.
Jeg skrev tidligere
Det er formentlig en af fremtidens energikilder. Hvis det gøres rigtigt er den rimelig sikker og kræver færre menneskeliv (ingen omkomne minearbejdere eller druknede/kaprede søfolk) og der er mindre udledning af CO2 og ingen olieforurening. Og alt dette skal du høre fra en der lever af at transportere produkter der stammer fra olie/gas industrien. Jeg burde jo skamme mig.
Men hvis nogen skulle driste sig til at placere et A-kraft værk nogen steder i DK, med rimelige og fornødne sikkerhedsforanstaltninger på plads
Chernobyl kan næppe komme ind under kategorien - 'gøres rigtigt' eller 'med rimelige og fornødne sikkerhedsforanstaltninger på plads' - værket blev drevet under et centralistisk og korrupt regime som efterfølgende (af andre årsager) er gået til grunde.
Three Mile Island
http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Mile_Island_accident
Den er måske heller ikke den bedste reference for en modstander. Iøvrigt må vi antage, at der over de 32 år der er gået siden, er sket en eller flere teknologiske fremskridt inden for kernekraft.
Og afslutningen på 2. verdenskrig i Asien har vel i grunden heller ikke så meget med energi ved kernekraft at gøre. Den del må nok tilskrives en anden industri.
Så hvis vi overhovedet skal have en diskussion om energikilder her på Forum, så lad os i det mindste holde os til fakta.
Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg finder sol, vind og vand som de absolut bedste energikilder. Men desværre kan disse energikilder kun dække en meget lille andel af jordens energibehov. Og desværre er det svært at opnå rentabilitet i disse energiproduktioner.
Og så må vi se på alternativerne.
Kul - sviner utroligt meget og koster årligt mange menneskeliv. Dog relativt få danskere.
Olie - ved uheld forurener det en del. Der er begrænsede (kendte) mængder tilbage. Kræver også en del menneskeliv årligt, på tankskibe og boreplatforme etc, omend færre end kul,. Igen relativt få danskere.
Naturgas - noget mindre forurening og også væsentligt færre menneskeliv på årlig basis. Men også her er mængderne (de kendte reserver) begrænsede.
For oile og naturgas vedkommende, stammer store mængder fra den arabisk/persiske gulf. Dette betyder at den må transporteres på skib til vesten (inklusiv Danmark), via meget store piratinficerede områder. I 2010 blev lidt over 1,000 søfolk kidnappet og holdt som gidsler, med deres skib, i Somalia i alt mellem 2 og 8 måneder. En udvikling der iøvrigt eskalerer ganske voldsomt for tiden. Igen stort set ingen danskere involveret.
Mht til økonomi/pris for os som forbrugere. Jamen, det er da muligt at statsafgifter vil gøre at det ikke bliver billigere for den enkelte, men hvis det bliver billigere for samfundet, fordi vi ikke skal importere kul og olie i samme mængder, så bliver der jo alligevel et eller andet sted i samfundet et overskud, som vi som individuelle borgere gerne skulle kunne mærke på den ene eller anden måde. Det er osten vi skal fokusere på og ikke hullerne i osten.
Nu skal dette jo ikke være en helaftensforestilling så jeg stopper her.
Men Jan - din indstilling virker lidt som beskrivelserne af folks reaktion på indførelsen af elektricitet og automobiler.
Jeg må nok sige at jeg er overbevist om at begge disse ting er kommet for at blive

. Og ligeså er kernekraften.