Til at starte med, så kan alle racer vel egentlig slagtes, dog måske lige med undtagelse af visse kamphøns.
Og rigtig mange racer er også avlet i tidernes morgen ud fra at kunne bruges enten til mange æg eller slagt eller endda begge dele.
Men SÅ skulle industrien i 60'erne optimeres og dyrene desværre også og hybriderne begyndte deres indtog, for høns skulle enten sprøjte ud med æg eller vokse usandsynligt hurtigt. Det var så lige meget med selve dyrene og trivsel, idet de kun er engangs produkter, som bliver aflivet/slagtet, når formålet er slut med dem.
Og det er penge som styrer "showet".
Men folk vil jo gerne have (selvom om alt også skal være så naturligt, som muligt) disse dyr, for fjerkræ skal helst yde optimalt hos de fleste, mange æg og hurtig vækst og dette helst så billigt som muligt også.
Dog tvivler jeg på at selv den bedste hybrid æglægger lægger 365 æg om året hos en privat eller at man kan fodre en slagte kylling op på 35 dage som privat.
Men alt andet lige er det så op til folk selv hvad de vil have.
Men tilbage til spørgsmålet.
Af racer, synes jeg at f.eks. Maran og Amrock har en god tilvækst, disse to racer har jeg selv eller har haft. Men der er jo mange flere racer, som er gode.
Men alt andet lige så skal slagtekyllinger have masser af ordentligt foder, for overhovedet at blive til noget og især slagtehybriderne æder som svin.