Det har nok mere at gøre med hvilket foder de får. Fx faldt kolesterolindholdet i amerikanske æg gennemsnitligt med 14 % fra 2002 til 2011 fordi deres foder ændrede sig. Indholdet af d-vitamin gik op med hele 64 % i samme periode.
Det er også lykkedes producenter at halvere kolesterolindholdet med ikke mindre end 50 % ved blandt andet at give udelukkende vegetabilsk foder.
Så sundt kolesterolfattigt foder giver sunde kolesterolfattige æg.
Men måske er der også forskel på racerne. Dog er der flere undersøgelser der tyder på at araucanaæg ikke har mindre kolesterol, selv om det er en udbredt opfattelse. Se fx:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/564510Tvært imod er der faktisk noget der tyder på at kolesterolindholdet i araucanaæg er en smule højere.
Jeg har ikke fundet forsøg med engelsk araucana. Men da det vel er en blanding af araucana og andre racer, er der ingen grund til at tro, at engelsk araucana skulle have lavere kolesterolindhold end andre.