Pilegården:
Jeg har flere gange klækket helt uden ekstra vand i maskinen så det tror jeg ikke på. Desuden stiger fugtigheden betydeligt når den første kylling er klækket.
Hinden inde i ægget tørre ikke ud medmindre at der er hul på skallen. Problemerne med at hinden bliver så tør at de ikke kan bryde igennem er kun aktuel hvis/når de først har lavet hul.
Og det har de jo ikke i dette tilfælde...
Forkert temperatur kan sagtens vise dette billede. Allerede ved 1-1,5 grad for lav temp. vises dette billede som Buch har oplevet.
At rugeperioden kan forlænges lidt ved lav temp. er rigtigt nok. Men det er ikke ligesom et en steg i ovnen der bare skal have lidt længere tid, så skal den nok blive god alligevel...
Buch: Da du åbnede æggene, hvordan så det så ud?
Lugtede de?
Sejlede kyllingerne rundt i væske?
Havde de lavet hul på luftblæren?
Havde de optaget hele blommen?
Havde luftblæren den korrekte størrelse?
Jeg har engang (selfølgelig ved en fejl) ruget kyllinger ud ved 35,5-36 grader. Kyllingerne udviklede sig fint men der klækkede kun 3 kyllinger ud af 40 æg.