Vi fodrer vores fåre-besætning om vinteren med hø, dog fra ca. 15/12 100 gr. hel byg der er fugtet på mineraler sidder på. Fra nu (hvor moderfår er kommet på stald og blevet klippet) fodres med hø, og 250 gr. hel byg + 50 gr. soys + mineral + E-vitamin m/seelen. Sidstnævnte giver livskraftigt afkom, god råmælkforsyning samt lette og hurtige læmninger.
Vi får hel byg og soya leveret i hele lastvogn læs i vor foderlade.
Mht. mængde foder, skal man huske på at foder-norm er 100, og mange racer ligger en del over og andre en del under. F.eks. mine Shropshire, ligger på norm 80 da det er en ekstrem nøjsom race, hvilket også ses af at det er racen der udover at være en uovertruffen kødproducent, også kan bruges til renholdelse af juletræs-kulturer.
Vi tildeler betydeligt mere kraftfoder ca. 5 dage efter læmning, da Shropshire har kapacitet til meget stor mælkeydelse, og det skal udnyttes til stor lamme-tilvækst.
Sådan gør vi her på gården med racen Shropshire, men andre racer har bedre af en justeret foderplan ifh. til denne race.