Vedr Salmonellakontrol :
Man tilmelder sig, eller/og får tilsendt en brochure og noget vejledningsmateriale - men husk at sige du vil have begge dele hos :
Det Danske Fjerkræråd
Trommesalen 5,4 sal
1614 København V
Tlf : 33 25 41 00
E-mail : fjerkraeraad@poultry.dk
Oplysningerne om hvor mange æg der skal udtages, og hvordan æg indsendes, findes også i en vejledning om udtagning af æg og gødning fra konsumægshønsehold som kan fås hos Danish Meat Association på tlf : 33 73 25 00
På Fødevaredirektoratets hjemmeside
www.fdir.dk kan man finde flere informationer om salmonella.
Man får automatiskt et CHR nr nårman tilmeldes. 3 gange om året får du et brev om at nu skal der indsendes æg. Man indsender et antal æg, som svarer til det antal høns man har. F.eks skal du indsende 20 æg hvis du har mellem 25 - 29 og hvis du har mellem 200 - 499 ( ;-)) 60 æg. Så det ligger et sted der imellem.
Hvert æg koster 15,50 + moms. Hvis du har stalddørssalg med indtil de 500 høner på CHR-niveau afholder Fødevarestyrelsen 75 % af udgiften. Man betaler selv resten. Der er ingen medfinanciering for hobbyhønseavlere.
Du må ikke bruge brugte æggebakker og der skal være dato for mindste holdbarhed, som højst må være 28 dage.
Vi løser problemer med datomærkining, ved at vi har et ophæng hvor der står at vores æg højst er 2 døgn gamle. Det er meget sjældent vores æg bliver ældre, og så sætter vi et mærkat på. Vi har købt et lille skur i Dagli Brugsen hvor vi sælger æggene fra.
Jeg ville da gerne have lidt mere for mine æg. Men ved også at selv om folk snakker meget om den kvalitet de ønsker, så kan bilen alligevel ikke finde vej, hvis æggene er meget dyrere. vi har omkring 100 æg om dagen. Og leger godt med det, synes det er sjovt og dejligt at lave et godt produkt, at omgås hønsene og at have kundekontakten. Vil også gerne at der er små brug tilbage i det her land, hvor alt er blevet så stort ;-). Liv på landet ikke ? :-).
god Dag Rie.