Hej alle på forum.
Så er det æblesæson, og så skal vi da også nyde dem. Her er en måde at gøre det på, opskriften kommer fra min mors mor, spm så har fået den fra sin mor. Altså min oldemor.
Æblekage.
110g smørbart
125g mel
125g sukker
æbler
2-3 håndfulde rosiner, eller hvad du nu syntes om.
2-3 spsk sukker.
Æblerne skæres i både, som så igen skæres i "bidder".
De kommer i et ildfadst fad(Der skal så mange æbler til, så den laver en top i dit fad, æblemængden afhænger af størrelsen.)
Når du har fyldt fadet halvvejs op, kommer du de 2-3 spsk sukker, og rosinerne ud over.
Smør, mel og sukker æltes sammen med hænderne.
Dejen lægges så på æblerne, sådan at de ligger som "tagsten" og dækker alle æblerne. Vær opmærksom på at du måske har for lidt dej, og må lave noget mere, eftersom jeg ikke ved hvordan dine fade ser ud

.
Bages i varmlutftovn på 200 grader i 40-45 minutter. Severes med flødeskum el. creme fraice.