Har her den sidste gang jeg har udruget kørt med 45% fugtighed og først da det første æg revnede hævede jeg fugtigheden til 60% (og ikke 70 eller 75 % som jeg plejer).
Desuden havde jeg ikke æggene i vand for at chekke for liv og tilsatte ikke nogen for for vand under klækningen.
Og klækningen forløb bare MEGET bedre - ikke en eneste der var "druknet", "slimet" eller fuld udviklet og død i ægget . Førhen var der næsten altid en enkelt eller to af disse kyllinger (døde) og sidste gang med nogle wyandotter var der endog en hel del.
Er ret sikker på det er pga. dels vandtesten, for høj fugtighed de sidste 3 dage og tilsætning af ekstra vand under klækningen når/hvis maskinen har været åbnet.
I naturen bliver æggene jo heller ikke behandlet med alt det vand - så mener man efterligner naturen meget bedre uden alt det vand. Det eneste hønen gør er jo at hæve fugtigheden en smule.
Det er ihvertfald sidste gang jeg bruger alt det vand under klæknings forløbet

.