Jeg har lidt af et luksusproblem: Min mand er kok og har næsten dagligt mellem 1-5 kg pålægsrester med hjem, bl.a. skinke, pastrami, rejer, leverpostej, røget medister, røget makrel, div. slags ost, spegepølse, steg m.m. Lækkert for hønsene, men der er efterhånden så meget, at jeg kan se at hønsene ind i mellem får tynd mave af alle lækkerierne.
Hvilken mængde er passende pr. dag mon? Jeg har 17 høns og deres alm. foderblanding består af hvede, majs, tilskudspiller og havre. Skal jeg blot give dem så meget de gider æde af pålæggen, og derefter smide resten ud? Eller skal jeg rationere portionerne? I øjeblikket får de så mange rester, at de ofte gir' op efter et par minutter - så ligger resten af pålæggen bare i fodertruget, og så smider jeg det ud om aftenen når jeg lukker for dem.
Er det ok at give dem pålægsrester hver dag, eller bliver det for meget for en hønsemave? Resterne er friske og helt i orden, men må ikke serveres 2 dage i træk på en buffet.