Kaere dig, Heidi!
Det virker som om du har en stor grad af forstaaelse for problematikken naar du udtaler dig, alt du siger er rationelt, og nej, jeg har ingen invendninger imod den smule bureakrati jeg maa goere for at tage mad mine bedste avlsdyr til Danmark. Men "hullet i loven" er, hvor enkelt er det at faa et dusin egg til inkubasjon, jeg leser dagligt her paa Forum at folk importerer aeg ifra Belgien, Frankrig, Tyskland, England osv., sandt nog, det er en meget LILLE mulighed for at sprede nogen sygdom denne vej, men, muligheden er der?
Jeg over-ser over 100 restauranter og deres hygiene-rutiner, og man kan vaske sine hender saa meget man vil, og det skal man jo, men der er INGENTING man kan goere med alle de aeg/fjaerfe-produgter som allerede er inficered. Husk, Salmonella er jo en af de nemmeste bakterier at goere noget med, kog maden godt, og man er rimelig tryg. Naar man importerer kylling-fileter ifra Brasil, saa siger det sig selv at der er lite man kan goere, saa man tager stik-proever. Og vasker sine hender. Men DANSK BACON-produktion er kontrollered under hele processen, det er dog en smule bedre end at stole paa stik-proever. Hvis kylling-industrien var TVUNGET til at koebe DANSKE kyllinger/aeg, ville vi have denne kontrol, og de Danske Myndigheder vilde have magt til at goere noget INDEN problemene opstaar. Og, de DANSKE landmen vilde have en indtegt. Og vi vilde kunde aede aeg/fjaerfe-produgter trygt! Fjaerkre er, og vil altid vaere i gruppen "hoej risiko", og om man stoppede importen vild nok priserne gaa op betragtelig, men trygg mad koster!