Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: KÆMPE smagsforskel!  (Læst 9547 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #30 Dato: 14 December , 2011, 22:31 »
Det bliver vel i alt en 5-6 timer ved ca 125 grader og lidt ekstra varme til sidst så den kan brune. Jeg går mere og mere over til slow-low cooking. Også når det drejer sig om gris, lam og okse, og så selvfølgelig alt fjerkræ. Alting bliver bare mere mørt og saftigt på den måde.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

karina dj

  • Gæst
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #31 Dato: 14 December , 2011, 22:33 »
Ok Marianne, men så får din gås jo 7 timer, men ved lav temperatur dog. Vender du den eller noget? og hvad vægtklasse er vi i?

Jeg har kun 4 gæs og vil helst ikke lave for mange forsøg  :D

Tak Henriette...og vægtklassen?

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #32 Dato: 14 December , 2011, 22:52 »
Den starter med ryggen op, jeg vender efter ca et par timer, ja, den får 6-7 timer, det er når gåsen vejer omkring 5 kg.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

karina dj

  • Gæst
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #33 Dato: 14 December , 2011, 22:54 »
Ok du, det skal jeg helt sikkert prøve af så  /o

Offline mew.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 195
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #34 Dato: 06 Januar , 2012, 22:05 »
Jeg skal spise mine første haner på søndag og er meget spændt !! Vi "kom dog til til" at klippe dem i halve, og så skal de vel næppe have så meget i stegesoen ? 

Lægger I grøntsager neden under ? og er der mon et link til opskrifter herinde... jeg har ledt men kan ikke finde det  ;)

Liiige et tillægsspørgsmål. Hvis man nu vil udruge så man kan slagte inden de skifter fjer, hvor sent på året er så sidste udkald ?


Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: KÆMPE smagsforskel!
« Svar #35 Dato: 07 Januar , 2012, 00:01 »
Der er masser af opskrifter under "slagtning og opskrifter". Kyllinger skifter fjer adskillige gange inden de er udvoksede, så det der med sidste udkald... Men et godt udgangspunkt er at slagte når hanekyllingerne er ca. ½ år gamle. Så er de nået en god størrelse. Så kan du selv regne ud ca. hvornår du vil lægge dem til i forhold til slagtetidspunkt. De fleste slagter af flere omgange, da det er lidt tidskrævende hvis man står med en kæmpeflok. Jeg slagter løbende hen ad efteråret og vinteren.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)