Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Hønsekalender america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Hyggesnak / Sv: Julefortælling 2021
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato I dag ved 18:04 »
2. december 2021

Vores lille ven sidder som hun har gjort mangen en morgen, i skjul af dunhammerne der blev tilbage efter oprydningen i foråret. Hun har stadig søvn i øjnene, men solen kommer mere og mere frem og det vækker hende og får hendes humør til at stige flere grader. Hun er og har været meget ensom, efter hun ankom til vandhullet, efter hun er vokset op et helt andet sted i landet.
Hun voksede op på en større gård, hvor hendes mor og far og mange mostre og tanter lever et frit liv. Frit fordi de ikke er indespærret i store andehuse, som ellers er normalt og hvor der – i hvert fald nogle steder – er indhegninger hvor livet levers skulder ved skulder.
Rigtigt – vores lille ven er af andefamilien – hun er en meget smuk moskusand – næsten hel hvid. Kun fra panden og lidt ned i nakken er der nogle få sorte fjer, som gjorde, at hun kunne skilles ud fra alle de andre i den store flok hun var en del af som helt lille og i de første måneder af hendes liv.
Hendes mor kaldte hende Annabell, for hendes mor har franske aner og ville gerne give hende dette slægtskab med i livet. Fodermesteren har ikke kendskab til dette navn og han har døbt hende – Snehvide –
Som en henvisning til hendes smukke hvide fjerdragt. Der er ikke antydningen af noget der kan nægte hendes hvide farve, da hun dagligt bader og passer sin fjerdragt så den er i tip top form. Kun den sorte stribe på hovedet gør, at hun kan skilles fra de andre ænder i hendes barndomsgård.
I en sen eftermiddagstime kom hun til verden, sammen med sine 21 søskende, jo der er rigtigt, hun har faktisk 21 søskende. Hendes mor havde fundet en gammel halmbunke inde i en tør lade og her forberedte hun sin familieforøgelse. Over flere uger lagde hun troligt et æg og dækkede dem, så de var skjult for omverden. Moderen viste efter bitter erfaring, at der altid er røver til hendes æg. En gang blev hendes rede plyndret af et skadepar som havde slået sig ned i de høje træer der omgiver gården som hun lever på. En anden gang var det en ræv der fjernede mange æg og gjorde, at der ikke blev noget af den redes æg. Hun turde simpelthen ikke ruge af skræk for selv at blive rævens bytte.
Men tilbage til den eftermiddag, hvor Annebell kom til verden. Hun var fra starten en kvik lille and, moslede sig hurtigt frem under moderen for at tage verden i øjesyn. Samme medflere andre søskende, lå hun med hovedet tittende frem ved det moderlige bryst og kikkede med nysgerrige øjne på den omgivende verden.
Hun så at reden var godt gemt inde ved muren og nærmest med et lille halvtag over, som gjorde at reden var godt skjult for nysgerrige øjne. Hun kunne også se, at der måtte være en verden uden for stalden, for der var ligesom et område ude til højre, hvor der trængte et stærkere lys ind i stalden og oplyste et område, som hun ikke kunne se derfra hvor hun lå.
Sent på dagen kom faderen for at besigtige sin børneflok, men det var moderen ikke helt enig med ham om at han skulle. Hun fortalte ham meget bestemt, at han skulle forføje sig og at han godt kunne fortælle de andre familiemedlemmer, at hun nok skulle vise familieforøgelsen frem, når hun fandt det rigtigt.
Nu puttede hun sig så atter ind under de dejlige andedun som giver så dejlig en varme – hvilket vi er mange der har glæde af – som bekendt.
Dagen efter fandt moderen det rigtig at forlade reden og gå ud for at præsentere sit afkom. Hun rejste sig og gik lidt væk fra reden og kaldte på ungerne. Hun talte dem ikke, for regning er ikke hendes bedste kompetence, men sådan er livet i en lille andeflok, man må holde sig til og ikke gå sine egne veje – ikke mens man er helt lille i hvert fald. Det var der søskende til AnneBell der smerteligt måtte erfare, som oftest ved at lade livet.
Men nu tilbage til december måned hvor AnneBell lever et ensomt liv i regnvandsbassinet. Hun strakte sig og rystede kroppen for at få gang i musklerne. Nu skulle det gøre godt med noget morgenmad, men hvad skulle hun vælge ?, Fiskedammen, Spilkornet ved Grovvarebutikken eller andemaden hvor hun boede ?.
Hun valgte at flyve til …..

2
Problemer og sygdomme / Høne ryster på hovedet, gaber og har grønne-hvide klatter
« Nyeste indlæg Fra Mnielsen Dato 01 December , 2021, 14:04 »
Hej med jer

Jeg har en høne, der gaber ind imellem, ryster på hovedet og har sådan nogle grønne-hvide klatter.

Klatterne siger dyrlægen er noget tarmbetændelse/infektion, som jeg har fået noget antibiotika til hende for.

Men hvorfor ryster hun på hovedet og gaber - nogle skriver halsorm ? Hvordan tjekker man det ?

Hun drikker ok, men spiser ikke ret meget. (hun var i forvejen temmelig kræsen, ligesom resten af flokken )

Hun er kommet ind i fyrrummet i en kasse, men det var vist for kedeligt alene, så hun gik ind i stuen, hvor jeg er, og sidder nu og hviler sig.

3
Problemer og sygdomme / Sv: Oversigt over gode og dårlige klatter :)
« Nyeste indlæg Fra Mnielsen Dato 01 December , 2021, 13:58 »
Super side. MEN, jeg syntes at jeg bliver i tvivl, når man ser den sennepsfarvet skummende klat under de dårlige klatter. For jeg syntes at den ligger tæt på de andre sennepsfarvet klatter fra blindtarmen?

Jeg ser indimellem de lyse skummende klatter, men er de så dårlige eller????

Dem ser jeg også (de lyse skummende klatter) - men hvad er det tegn på ?  :o

Min den ene har grønne og hvide klatter, dyrlægen siger, at det er en tarmbetændelse, som hun får noget bredsidet antibiotika for  :o (hun er kommet med ind - hun sad i en kasse i fyrrummet, men det var vist for kedeligt, så hun gik selv ind i stuen til mig, hvor hun nu sidder og hviler sig)

Har også en høne, der har seriøst dårlig mave - det er sådan noget tyndt, smattet, lysbrunt noget - den får også medicin.

Er det normalt, at ens høns har dårlig mave på den ene eller den anden måde - de har frisk vand og mad - har også en kylling med mulig coccidiose  :-[ :-[ ???
4
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Lone Dato 01 December , 2021, 07:54 »
Jeg ser primært på toppen og nakken. Er toppen bagudrettet, og er der lange stritter i nakken, er det typisk hane. Er benene lige 'en etage længere, tyder det også på hane.
Een gang blev jeg snydt, og en 'høne' begyndte at sige mere og mere underlige lyde...
Men hellere blive snydt den vej, end at slagte en 'hane' og så stå med en samling æggeblommer, når kroppen renses.. ::)
5
Hyggesnak / Julefortælling 2021
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 01 December , 2021, 01:23 »
1.   december 2021
Solen var lige begyndt at kunne skimtes mellem træerne på den anden side af grusvejen, som har et 90 graders sving ved den lille sø der ligger i forbindelse med åén. Den sø som for mange år siden blev anlagt for at opsamle regnvandet fra den lille landsby der ligger kun 500 m derfra.
Måske er sø lige flot nok at betegne vandet for, for det er kun ca 50 x 50 meter stort, så måske vandhul er bedre. Men alligevel – naturen har med årene forsøgt at indtage stedet, sådan som naturen altid reagere når mennesker blander sig og forsøger at skabe noget – i dette tilfælde for at få regnvandet, eller retter det der følger med regnvand fra asfalterede veje ned i kloarkerne, til at stoppe op og bundfælde sig, inden overfladevandet kan fortsætte vider ud i den tilstødende å.

Med store mellemrum kommer der nogle kommunalansatte og oprenser vandhullet. Dette er netop sket i det overståede forår. En stor gravko – placeret ude midt i vandet – havde fjernet dunhammerne, som havde okkuperet hele vandoverfladen. Tilbage er blot nogle få ramponerede dunhammere. De forsøger nu efter bedste evne, at til gro området igen.

Det nu frigivne vand, er indtaget af store mængder andemad-planter og et par Blishøns har ligeledes bosat sig ved bredden og betragter alt vandhullet tilhørende, som deres ejendom.

Et par vildænder har dog med mellemrum opsøgt stedet for at se, om det kunne bruges til opfostring af næste generation. Indtil nu forgæves, da naboerne – Blishønsene – ikke fandt det opportunt.

En næsten daglig gæst er også hr Hejre, han inspicere området for spiselige ting, men forgæves, indtil videre. Men med håbet i mente kommer han ofte og måske en dag – hvem ved, vil også fisk indtage området. Åén er kendt for regnbueørreder og deres slægtninge.

Men lige nu er der kommet en ny indvåner, hun kom midt på sommeren og har slået sig ned – måske for altid. Hende skal vi følge den næste måneds tid. Hun har i den grad indtaget ikke bare vandhullet, men et stort areal omkring samme. Og hun har gjort sig berømt – nogle vil måske sige berygtet – ved sin optræden.

Hun er både kendt af mennesker med små havnebassiner, Grovvare udsalg med store mængder spil korn og sene aftenkører (biler) der passere via området og sidst men ikke mindst af Fodermesteren der bebor en gård på den anden side af vejen, bag ved træerne.

Også på dyrefronten er hun kendt. Området er dagligt besøgt af flere Glente par der er på udkik efter ådsler.
I træerne på den anden side af grusvejen bor - og har gjort det i flere år - et Musvågepar og hertil høres på visse årstider det til stedet hørende Natuglepar.
Fodremesteren har også smerteligt måttet erfare, at Ræven kommer forbi fra tid til anden. Den reducerede kraftigt i hønseflokken ved midsommer.
Så vores lille dame har også en opgave i at passe på ikke at komme noget til, når hun færdes udenfor vandet.

Og hvem er hun så ?, det afsløres i morgen :O)

6
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 30 November , 2021, 17:48 »
Jeg skal se om jeg kan skaffe billeder i morgen  ;D
7
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Marita Dato 30 November , 2021, 12:03 »
Hvor gamle er hønsene? De kan være vanskelige at kønsbestemme, før de har nået en vis alder. Men er der tale om en af vildfarverne (sølvvildfarve og vildfarve), kan de som regel kønsbestemmes meget tidligere end andre farver.
Er det muligt, vi kan se billede af dem?
8
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 30 November , 2021, 10:12 »
1000 tak for svar.
9
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 30 November , 2021, 10:10 »
Prøv også at se på billeder fra Sydhavsoernes Fjerkræklub, de er rigtig gode og viser det tydeligt.
10
Høns / Sv: Køn på Silkehøns
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 30 November , 2021, 10:03 »
Hvis toppen er 'redt' bagud er det en hane, hvis den stritter lige op, er det en høne. Den regel har passet 100 % her hos mig.
Sider: [1] 2 3 ... 10