Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Høns / Sv: Begynderspørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Egon Dato I dag ved 09:39 »
Høns kan udmærket lægge sig skruk uden æg i reden. Hvis hun ligger på reden det meste af tiden er det nok det den er.  :)
2
Høns / Sv: Begynderspørgsmål
« Nyeste indlæg Fra mkdk Dato I dag ved 06:58 »
Tak til jer begge. Jeg synes ellers, jeg havde været ret tålmodig, men det har aldrig været min stærke side. :)

Den sorte har i øvrigt holdt sig i hønsehuset næsten på fuld tid de sidste par uger. Hanen har været meget efter hende, så jeg troede egentlig, at det var derfor, men jeg er kommet til at tænke, at hun kan have lagt sig skruk. Der er jo bare ingen æg, men det er måske ingen hindring? Kan de godt bare finde på at ruge halm?
3
Høns / Sv: Begynderspørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 28 Januar , 2020, 19:43 »
Ja, det er alle krydsnings høns.

Høner begynder æglægning ca. når de er 5-6 måneder, MEN alt afhænger jo også meget af årstiden, lys og ikke mindst foderet, samt hvornår de er lagt til og efteråret er ikke rigtigt årstiden for udrugning og kyllinger.
4
Høns / Sv: Begynderspørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 28 Januar , 2020, 18:08 »
Jeg har ikke forstand på racer, så det vil jeg lade andre om.

Du er lidt for utålmodig, de skal nok komme igang. Hvis du har sat lys op for nylig, så varer det sikkert ikke så længe ;)
5
Høns / Begynderspørgsmål
« Nyeste indlæg Fra mkdk Dato 27 Januar , 2020, 21:10 »
Jeg ville gerne have høns i haven for at få lidt æg og for hyggens skyld. Engang i efteråret fik jeg fem kyllinger af en bekendt og kort efter to høner af en anden bekendt, og af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at kende racerne. Jeg har forsøgt at danne mig et overblik, men jeg synes, det er uoverskueligt, så jeg håber, at I kan hjælpe. Jeg har lavet et galleri med de to høner, den ene hane, og den ene af de gamle høner her:


https://imgur.com/a/YEajAau

Kyllingerne er formodentlig en krydsning af lidt af hvert, og hvis det hjælper, kan det nævnes, at de er meget tillidsfulde og kommer løbende, når vi går ud i haven. Den sorte høne lægger grønlige æg.


Mit andet spørgsmål drejer sig om æg. Kyllingerne giver tilsyneladende endnu ikke æg. De blev tyve uger i begyndelsen af december, og jeg har først lige fået sat lys op i hønsehuset, så det kan jo være den mørke årstid. Jeg synes dog, at de til tider ser meget brede ud bagudtil, som den gamle høne gør, inden den har lagt æg. De går frit i haven, så i princippet kan de lægge æg alle mulige steder. Jeg har dog ikke fundet nogen æg i haven, og jeg forsøgte for nylig at holde dem i hønsegården i en uge, og det gav heller ikke noget. Er jeg blot utålmodig?
6
Høns / Sv: Nybegynder spørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 23 Januar , 2020, 08:45 »
Udstillings sæsonen er dog ved at være forbi for denne gang, men der er lige en enkelt tilbage https://racefjerkrae.dk/dffr/aktiviteter/udstillingskalender/

Men så kommer der de store dyrskuer til sommer, hvor der plejer at være racefjerkræ med.

En mulighed er også at kontakte sin lokale klub: https://racefjerkrae.dk/dffr/foreningen/lokalklubber/ og få hjælp og vejledning der.
Evt, kan man også blive medlem, det koster ikke så meget årligt og støtter endvidere også et godt formål.  :D

Apropos dværg høns, så er der jo også dværg wyandotter, som har en god størrelse og som ikke mindst findes i rigtigt mange flotte farver og tegningsformer og endvidere også er talrige med mange gode avlere.
7
Sælges / Araucana haner sælges/byttes
« Nyeste indlæg Fra michstraa Dato 22 Januar , 2020, 20:21 »
to stk fra sommeren 19. én hvid/sortspættet og én blå. 100,-/stk
Kontakt helst via sms, da jeg sjældent er på her.
Byttes evt med én araucanahøne for begge haner.
8
Høns / Sv: Nybegynder spørgsmål
« Nyeste indlæg Fra demi Dato 22 Januar , 2020, 10:38 »
Okay mange tak ;D
Jeg tror jeg vil kontakte en opdrætter som har både dværg og stor og se om jeg ikke kan komme ud og se hvilken der passer bedst.

Du kunne også besøge en hønseudstilling. Der vil du kunne se mange racer i både stor og dværg, og du kan snakke med udstillerne af lige de racer som du måske vil købe en dag.
9
Høns / Sv: Nybegynder spørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Melanie Vang Dato 22 Januar , 2020, 07:55 »
Okay mange tak ;D
Jeg tror jeg vil kontakte en opdrætter som har både dværg og stor og se om jeg ikke kan komme ud og se hvilken der passer bedst.
 
10
Høns / Sv: Nybegynder spørgsmål
« Nyeste indlæg Fra Margrethe Dato 21 Januar , 2020, 21:08 »

"Jeg har overvejet dværg da jeg har læst at de ikke er så hårde ved græsplænen. Men jeg har også hørt at de ofte flyver væk og larmer mere? Men jeg ved ikke hvor rigtigt det er? 

Det afhænger helt af racen, hvor højlydte og livlige, de er. Alle høner, store som små, kagler, før og efter de lægger æg. Dværgformen af for eksempel Orpington, Kochin, Sussex, New Hampshire, og mange flere bliver mere ved jorden end for eksempel danske dværglandhøns, Holllandske Dværge, Sebright, og andre af de helt små lette racer. Men flyve væk er der ingen høns, der gør, når først de kender, deres hus, deres have og deres mennesker. De er ret stedbundne. Du skal blot undlade at lukke dem ud i  haven de første 14 dage. Lad dem stille og roligt falde til og betragte omverdenen fra deres hønsegård. Så går de selv tibage i huset om aftenen eller eftermidagen.


Et lille tip med hensyn til indhegning af "forbudte" områder i haven, som særlige følsomme bede eller køkkenhaven. Man kan bruge almindelig hønsetråd, der ikke behøver være mere end en halv meter i højden eller et hvert andet have trådhegn, som man nu finder pænest. Pointen er, at der ikke må være en fast kant for oven på tråden, for eksempel en trælægte, som de kan lande på. Hvis de kan dét, vil de nemlig først flyve op og sætte sig på kanten og så fortsætte med at springe ned i køkkenhaven.


Men hvis  der ikke er en kant for oven, de kan lande på, har høns af en eller anden grund meget svært ved at flyve i en bue over hegnet for at komme over til lækkerierrne. Det går så ikke med så lavt et hegn omkring hønsegården, hvis den ikke samtidig er overdækket. Her handler det i lige så høj grad om at holde alt muligt andet ude...
Sider: [1] 2 3 ... 10