Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png Hønsekalender

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Sælges / Sv: Salg af fine Sussex haner
« Nyeste indlæg Fra Søtbæklund Dato 25 Januar , 2021, 10:47 »
her er et til billede
2
Sælges / Salg af fine Sussex haner
« Nyeste indlæg Fra Søtbæklund Dato 25 Januar , 2021, 10:37 »
Jeg har haner i overskud, så de sælges for 50 kr, ellers bliver de bare slagtet. De er fra foråret 2020 og meget flotte :) De er på Midtlolland.
3
Problemer og sygdomme / Sv: Wyandotter taber deres fjerdragt
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 23 Januar , 2021, 07:40 »
Tak for svar Helle

Jeg tror du muligvis har ret mht at de plukker hinanden - hvor tit skal jeg give dem rå kød ? og hvor lang tid skal der gå før jeg kan se om "problemet" er løst ?
Vi har 5 høns og det er kun de 4 der er ramt - betyder det at det er den sidste der plukker de andre ? i så fald kan jeg så evt købe hønsebriller til den ?

Mvh Christian

Er problemet proteinmangel, vil plukkeriet og fjerspiseriet stoppe efter et par uger med øget protein i form af kød eller andet proteinrigt føde.

Når du nu siger, at èn høne ikke er plukket, så afslører hun jo sig selv  :) Ja, det er hønen med intakt og fin fjerdragt, som er plukkeren.
Jeg er personligt meget imod de der hønsebriller, som bl.a. skal sættes på ved at de bores ind gennem næsevæggen, men det kan være, her er andre i gruppen, som har positive erfaringer med brug af hønsebriller vel at bemærke for en kort periode.
4
Problemer og sygdomme / Sv: Wyandotter taber deres fjerdragt
« Nyeste indlæg Fra Maladk Dato 22 Januar , 2021, 17:45 »
Tak for svar Helle

Jeg tror du muligvis har ret mht at de plukker hinanden - hvor tit skal jeg give dem rå kød ? og hvor lang tid skal der gå før jeg kan se om "problemet" er løst ?
Vi har 5 høns og det er kun de 4 der er ramt - betyder det at det er den sidste der plukker de andre ? i så fald kan jeg så evt købe hønsebriller til den ?

Mvh Christian
5
Problemer og sygdomme / Sv: Høns i haven
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 19 Januar , 2021, 14:49 »
Her hos os er hønsene eminente til at finde og æde æggene fra dræbersneglene.
Min flok har haven på den ene side af huset og her ser jeg ingen eller meget få dræbersnegle sommeren igennem. I haven på den anden side af huset derimod, hvor hønsene ikke kommer, vrimler det med dem.

.....og du har helt ret Hans-Kurt - Det frie liv i haven, hvor man kan smæske sig i alle de grønne sager man orker og gå på jagt efter krible krable, giver de flotteste orangegule æggeblommer.
6
Problemer og sygdomme / Sv: Høns i haven
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 18 Januar , 2021, 18:38 »
Som Helle siger - høns ELSKER haver. Der til kommer at hjælper med at holde utøj nede. Jeg er i år særlig spændt på hvordan det bliver med dræbersnegleangreb. Mine høns endevender dagligt alle områder med blade fra træerne og det er især her dræbersneglene lægger deres æg. Så spændende at se.
Du får også de flotteste orangegule æggeblommer.
Har du planter der ikke skal ødelægges af fjerkræ, er du nødt til at indhegne dem, ellers .... ::)
7
Problemer og sygdomme / Sv: Høns i haven
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 18 Januar , 2021, 14:46 »
Et godt eksempel på, at man ikke skal tro på alt man hører  ;)

Høns har enormt stor glæde af at have fri adgang til have, marker, skov eller hvad man nu kan tilbyde. Det vil kun være i ekstrem sjældne tilfælde, at en høne vil spise en urt eller blomst, som er giftig for den. Instinktivt holder høns og fugle sig fra ting, som de ikke kender eller som er giftige for dem.

Jeg har f. eks en guldregn i haven. I flere år klippede jeg alle bælger med giftige frø ned, så intet lå på jorden. Det blev efterhånden et lidt for stort arbejde i takt med at guldregnen voksede og derfor stoppede jeg. Siden har der hvert efterår drysset masser af gift ned og jeg fandt hurtigt ud af, at ingen i flokken interesserede sig for de bælger og frø.
8
Problemer og sygdomme / Høns i haven
« Nyeste indlæg Fra The Mother Dato 18 Januar , 2021, 14:12 »
Har hørt at det ikke er godt at lade høns gå i haven, pga. at havens blomster og blomsterfrø kan være giftig for hønsene.

nogen som ved noget om det
9
Problemer og sygdomme / Sv: Wyandotter taber deres fjerdragt
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 17 Januar , 2021, 12:44 »
Hvis der er gået 2 mdr. fra I opdagede de bare pletter og der ikke er kommet nye fjer eller 'fjerpigge' så er det desværre ikke fæld og de færreste høner lægger æg i fældeperioden.

Den bare numse kan være slid, men når jeg ser på den pillede hals, så er jeg svært bange for, at dine høner plukker hinanden.
Det er desværre et problem, som flere oplever i denne tid, hvor hønsenes bevægelses-plads er grumme indskrænket pga FI-restriktionerne.
Det er svært at give råd om, hvordan I adspreder dem mere end I allerede gør, men høns kan kede sig og så kommer de der dumme påfund som at plukke hinanden desværre.
Vi kan håbe, at høns snart igen kan få lov til at komme ud og bruge deres sanser og opleve, så unoderne rundt omkring stopper igen.

Når der ikke ligger ret mange fjer og dun, så kan I måske være så heldige, at plukkeriet skyldes proteinmangel - her vil råt hakket oksekød eller andet tilsvarende, som hønsene ikke kan stå for, ret hurtigt stoppe plukkeriet, hvis det er proteinmangel, som er årsagen.
10
Problemer og sygdomme / Wyandotter taber deres fjerdragt
« Nyeste indlæg Fra Maladk Dato 16 Januar , 2021, 09:40 »
Hej allesammen !

Vores Wyandotter taber deres fjerdragt - i starten tænkte jeg at det var naturligt men nu her små 2 mdr senere er jeg kommet i tvivl. De ligger æg som normalt - de har adgang til æglægger fuldfoder og hver morgen får de en skovl majs - korn blanding ude i hønsegården. Der er ingen tydelig tegn på lus/lopper. Jeg har haft et hvidt klæde på deres sidepind og der er ingen blod så tænker ikke det er blodmider. Plukker de sig selv eller hinanden og kan vi gøre noget ? Umiddelbart ligger der ikke mange fjer i bunden af hønsehuset. De har haft hele vores have at gå i (1600m2) men er nu rykket ind i deres hønsegård ca 15m2 pga fugle influenza - vi aktivere dem med ting i snor - æbler osv.

What to do ?

Mvh Christian
Sider: [1] 2 3 ... 10