Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns Hønsekalender

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Problemer og sygdomme / Skruk silkehøne - hvad gør jeg??
« Nyeste indlæg Fra Annkrm Dato I dag ved 12:08 »
Hej med jer! Jeg er forholdsvis ny-startet hønseholder og har for tiden 4 stk silkehøns. Jeg har særligt en høne som ikke kan komme ud af sin skruk-tilstand. Jeg har prøvet med lys, at sætte hende ud så hun ikke kan gå ind og lægge sig og intet hjælper. Hun virker meget stresset over ikke at kunne komme ind igen. Vi har ingen æg hun kan udruge og som regel kommer silkehønsene hurtigt ud af det igen synes jeg, men ikke hende her. Nu synes jeg, at hun er ved at blive lige tynd nok - nogle gode råd???
2
Hønsehuset / Sv: Bundstrøelse?
« Nyeste indlæg Fra Gerda Dato 12 December , 2019, 21:54 »
jeg kan godt følge dig. Jeg synes også det kan virke uoverkommeligt, især nu da jeg har fået konstateret slidgigt i både hofte og knæ. Jeg gik og jamrede over at der var så sjasket og fik at vide jeg skulle bare blive ved med at strø over det gamle, men blev gjort opmærksom på at når det skulle skiftes var det hårdt arbejde. Jeg valgte så hellere gøre det et par gange om ugen så er det ikke så svært.
3
Tilbydes / New Hampshire hane bortgives til et godt hjem
« Nyeste indlæg Fra Diemar Dato 12 December , 2019, 21:18 »
New Hampshire hane, ca. 6 mdr. gammel, søger ny hønsegård. Han er omgængelig, både overfor mennesker og de andre høns.
Han befinder sig i Nordsjælland.
4
Hønsehuset / Sv: Bundstrøelse?
« Nyeste indlæg Fra BKP Dato 12 December , 2019, 14:39 »
Gør som mig det er super nemt.
Hver dag når jeg går ud og fodrer, tager jeg en spand og en lidt bred håndspartel med. Skraber klatter op og en gang i mellem drysser jeg en håndfuld sand ud på flisegulve. Har spåner og halm i redekasser.
For tiden har jeg 9 høns i et 2×2m hønsehus. Hønsene har fri adgang til et stort have område.
Mvh Berit
5
Hønsehuset / Sv: Bundstrøelse?
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 12 December , 2019, 10:59 »
Jeg har også et tykt lag grus ovenpå betongulv. Det fungerer egentlig fint. Det er nemt at gøre rent, river bare sammen et par gange om ugen, og så bliver gruslaget automatisk tyndere og tyndere.
Alligevel overvejer jeg at gøre det på en anden måde, for det virker efterhånden helt uoverkommeligt på mig, at skulle skifte gruset. Så næste gang jeg fjerner det gamle, vil jeg prøve at nøjes med et tyndere lag, og så skifte oftere.
Gødningsbrættet er samtidig låg på redekasserne, og rigtig meget bliver liggende her og er lige til at skrabe af og ned i en spand.
6
Hønsehuset / Sv: Indretning af hønsehus i lade. Hvad med træk?
« Nyeste indlæg Fra Finn Storgaard Dato 11 December , 2019, 12:34 »
Jeg har det samme 4 indendøres arealer kun afgrænset med hønsetråd på lægter. Det er i en gammel ombygget løsdrift stald, og der er 2 porte i hver ende der næsten altid står åben.
Det har aldrig givet problemer.
7
Høns / Sv: Suppehøns
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 10 December , 2019, 22:02 »
Tak for svar, jeg prøver.
8
Høns / Sv: Suppehøns
« Nyeste indlæg Fra Mette Nygaard Dato 10 December , 2019, 21:30 »
Prøv da!
Evt. tilsæt lidt eddike til kogevandet, det mørner.
Om kødet kan spises, må komme an på en prøve. Det kommer måske an på racen, men jeg har da spist 4 år gamle høner uden problemer, bare de har kogt en tre timer.
Og jeg mener jeg har en 5+ år gammel høne liggende i fryseren, som jeg har tænkt mig at fortære snart - jeg skal lade dig vide resultatet :)
9
Høns / Sv: Suppehøns
« Nyeste indlæg Fra Gerda Dato 10 December , 2019, 21:23 »
hvis du hører til dem der koger gammeldavs suppe, så mener jeg ja. Jeg gør det selv men kødet spiser vi ikke. Jeg gør det kun for at få kraften, det kan vi lide her i huset
10
Hønsehuset / Sv: Bundstrøelse?
« Nyeste indlæg Fra Alice Dato 10 December , 2019, 20:38 »
Jeg bruger grus året rundt. 5 - 10 cm lag (gulvet er beton). Hver dag muges ud. Det er let at fjerne klatterne med en løvrive. Hele bundlaget skiftes en gang årligt (mindst 10 store trillebørfulde)
Under siddepindene er der et gødningsbræt, som jeg strør lidt grus på, så lugter det ikke så meget, og det er nemt at fjerne nattens gerninger.
Hvis gruset bliver vådt f.eks. omkring vandet, så kan det bliver meget hårdt, og så er man nødt til at hakke!
I et hjørne 1x1m2 med brædder omkring er der indendørs baderum med fint sand + et par spsk. hemexide  (sikkert forkert stavet).
Udendørs i volieren får de tørvestrø til at grave sig ned i.
I udegården laver de gruber, hvor der ikke er for mange sten.
Sider: [1] 2 3 ... 10