Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns Hønsekalender america.png

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle / Sv: Bobwhite, kønsbestemmelse
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 21 ſeptember , 2021, 13:48 »
Hej, er ked af ingen har reageret på dit opslag, men jeg kan ikke selv hjælpe
2
Høns / Sv: Smertefulde knoglebrud hos 85 % af alle æglæggende høns
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 21 ſeptember , 2021, 13:46 »
ja det er uhyggelig læsning. Men det er i sidste ende forbrugerene der bestemmer hvordan dyr skal have det.
Hvis feks kyllinger (slagtet) skal være billige, ja så . . . . . under 40 dage for at opnå slagtevægt, det er jo helt ude i hampen. Brækkede knogler og brandsår på maven - hvordan kan vi tillade det !!!
Jeg har industrihøns - købt forrige år - ræven har taget de fleste, men dem der er tilbage lægger troligt et æg hver dag, næsten. De helt frit og æder alt muligt.
Jeg tror ikke de har brud på knogler, da de aldrig får kunstfoder. Men hvem ved hvad de indeholder. De er meget nervøse hele tiden. I år har jeg lagt 5 kyllinger til af egen avl . nu får vi se hvad det giver af æg.
3
Høns / Sv: Mangler skrukhøne til weekenden
« Nyeste indlæg Fra Marie1 Dato 19 ſeptember , 2021, 17:25 »
Nu er weekenden ved at være slut, og jeg bor ikke i nærheden af Ganløse. Men hvis du gider og stadig er interesseret, så har jeg et par silker i trance, og jeg skal ikke have flere kyllinger i år.
4
Høns / Sv: Mangler skrukhøne til weekenden
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 17 ſeptember , 2021, 20:05 »
tror de er svære at finde pt. Måske en silke  ;)
5
Høns / Mangler skrukhøne til weekenden
« Nyeste indlæg Fra Thomas B Dato 17 ſeptember , 2021, 11:17 »
Hej

Er der mon nogen omkring Ganløse som har en skrukhøne de kan undvære for en periode? Jeg får kyllinger i weekenden, og har godt nok varmelampe men det vil jo være langt nemmere med en skrukhøne.

Mvh Thomas
6
Høns / Sv: Smertefulde knoglebrud hos 85 % af alle æglæggende høns
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 13 ſeptember , 2021, 09:33 »
I industrien/forhandlerne er der jo for det første mange led (rugeri, produktion, foderstoffen, dyrlæge, tranport, butikker osv.), som skal alle skal tjene på "produktet" og så er der også mange forbrugere som forventer at prisen er billig, og ja, det hænger sjældent sammen med dyrevelfærd også, da dyrevelfærd altid vil koste mere.
Og ja, så kan dyrene jo heller ikke klage, så det er dem som bedst kan presses mere og mere OG DOG, for der ses jo mere og flere dårligdomme hos dyrene, så måske er det hele ved at knække... Og ja, så ses der jo at f.eks. fugleinfluenza florerer meget i de helt lukkede store besætninger, men det er jo også logik at netop smittetrykket (orm/sygdom) er tårnhøjt når dyrene går tæt og mange sammen.
.
Men "sjovt" nok så var mennesket ikke så lang tid om at intensivere og optimere dyrene og ikke mindst stoppe dem på mindre og mindre plads. Men igen der mangler jo også megen oplysning om hvordan det hele hænger sammen og ikke mindst når flertallet af folk hverken har lyst eller interesse i at vide det.

Men forbrugeren har magten til at få det ændret, men når flertallet egentlig er ligeglade med fjerkær, så er der lang vej.
7
Billeder til forsiden / Kom til forumdag 18. september
« Nyeste indlæg Fra Tanja Pedersen Dato 11 ſeptember , 2021, 16:53 »
Kom til forumdag hos

Agger VIN & PARKGOLF
Ungersbjerge 7
5683 Haarby

18. september 2021 fra kl. 11-15For en del år siden mødtes vi, medlemmer fra Dansk Fjerkræ Forum, til hyggeligt samvær en gang om året. Desværre løb traditionen ud i sandet, efterhånden som Facebook "tog over", men i år mødes vi igen.

Der kan købes sandwich til 49 kroner, ved bestilling via denne tråd senest 16. september. Drikkevarer kan købes på stedet, hvor der også kan købes Peter Aggers hjemmelavede vin med hjem. Der vil være hyggelige timer med snak om løst og fast, en rundtur på vinmarken og et kig på Peters hønsehold.

Vi håber på at se mange, nye såvel som gamle, medlemmer. Tilmelding ikke nødvendigt, men du må gerne skrive her i tråden, hvis du ved, at du kommer.

Transport fra Sjælland: Tanja (der poster opslaget) har plads til tre personer fra Sorø. Udgifter til bro og brændstof deles. Send en SMS på 51 86 71 71 eller ring, hvis du vil køre med.

Vel mødt!
8
Høns / Sv: Smertefulde knoglebrud hos 85 % af alle æglæggende høns
« Nyeste indlæg Fra Thomas S Dato 10 ſeptember , 2021, 22:07 »
Forfærdeligt at industrien for lov!

Jeg takker for dit svar og hjælp endnu engang Lene /o Så blev jeg også klogere igen i dag.. ;)
9
Svømmefugle / Sv: Vægt på gås - levende
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 10 ſeptember , 2021, 10:39 »
Danske gæs skal i følge standarden for racen veje. 7 kg. for gase og 6 kg. for gåsen. Disse vægte kan variere i og med at de kan avles for små eller være for tykke eller tynde.
Men prøv at mærke på dem.
http://www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk/gaaseracer/danske-gaes/
10
Høns / Sv: Smertefulde knoglebrud hos 85 % af alle æglæggende høns
« Nyeste indlæg Fra Lene Lestat Dato 10 ſeptember , 2021, 10:35 »
Det er industriens/forhandlernes hybrider (ikke racehøns, men linjer af høns), såsom isa, lohmann osv. som igennem tiderne er blevet indavlet til at lægge større og flere æg, og dyrene mindre i størrelse, så de æder, skider og ikke mindst fylder så lidt som muligt.

Så hvad det angår racehøns / hønseracer så er der ikke dette problem i og med de ikke sprøjter ud med æg og også er ældre, når de starter æglægning. Så bliv bare ved med at holde racehøns eller blandinger der af, som endvidere også er lavet hos private avlere og ikke i millionproduktioner, hvor kun ydelse og penge er 1. prioritet.
Sider: [1] 2 3 ... 10