Der er en landsdækkende visning i forskellige biografer af en "dokuthriller" omkring den måde som fødevarer bliver produceret på.
Food.inc som filmen hedder. Bagefter er der en debat, som bliver streamet til de fleste biografer online.
Filmen er omtalt her
http://www.doxbio.dk/dbio/b.lasso?d=2010502&n=1062Oversigt over biografer er her.
http://www.doxbio.dk/dbio/b.lasso?d=2010503Det er publikum, som stiller spørgsmålene til paneldiskussionen bagefter på SMS og jeg ved at arrangørerne gerne vil have spørgsmål som tager danske forhold ind i billedet... Det vil være for let at sige at det kun er USA der laver fødevarer på den måde, selv om der selvfølgelig er forskel så er der også i Danmark nogle af de samme fænomer som vises i filmen.
Så arrangørerne vil være positive overfor spørgsmål som nedenfor som tager udgangspunkt i danske forhold, og specielt hvis spørgsmålene bliver sendt inden filmen når sms-nummeret bliver vist....
Hvorfor forlanger de danske myndigheder dyrlægekontrol af slagtet fjerkræ fra små hobbybesætninger, når jægere eksempelvis godt må sælge helt uden kontrol. Derved tvinges danskerne til at købe fjerkræ fra store intensive farme.
Hvorfor kan man ikke få lov at sælge æg fra racehøns, man kan ikke engang få lov til at få dem salmonellakontrolleret.
Hvorfor lægger kommunerne i stigende grad hindringer i vejen for at selvforsyning af æg, og fjerkræ ved at indføre kommunale regulativer. Også i landsbyer og i små bysamfund.
Desværre er jeg forhindret på onsdag, da jeg har en anden aftale som er planlagt lang tid før. øv-øv.