Som lovet en kopi af mit pointkort.
Som Lene skriver går man meget op i vægten, den skal ligge så tæt på idealvægten som muligt. Idealvægten for mine æg er 49 g, af de otte jeg havde med, vejede de fire 49 g, to vejede 48 g og to vejede 50 g. Så kan man jo bare håbe at dommerens vægt vejer som min egen, for jeg havde omhyggeligt udsøgt de, der havde den bedste vægt kombineret med rigtig farve og facon.
Æggene skal have et ensartet udseende, dvs. der må ikke være f.eks. et mere aflangt æg og så et ret rundt æg.
Der må ikke være en blodplet på blommen på det æg, der bliver slået ud.
Ægget skal være friskt, det kan man se på konsistensen, bl.a. vil hviden blive meget tyndtflydende, hvis ægget er gammelt, så man kan bare håbe, at det friskeste æg bliver slået ud, for mit vedkommende var det ikke det friskeste, for hviden var lidt tyndtflydende, så måske kunne jeg have hentet et eller to points der?
Endelig skal æggene være rene, men iflg. standarden må de ikke være vaskede, hvordan man så end tjekker det.
Jeg har høvlspåner i mine redekasser, så når det fugtige æg bliver lagt, sker det ofte at spånerne klæber til skallen, så jeg tager et stykke fugtig køkkenrulle og holder mod spånen, så man kan fjerne den.
Det var en dejlig dag, og som Eva skriver meget stilfærdig.
Jeg kan ikke sige nok tak til dem, der har hjulpet mig med de utallige spørgsmål, jeg har haft inden udstillingen. Første gang er det rigtig svært, fordi man ikke ved, hvad der især bliver lagt vægt på.

Der ligger også lidt flere billeder i mit galleri under Dværg maran.