Jeg vil på ingen måde anfægte eller konkurrere med Mette's opskrift på hønseguf. Jeg tror den er noget nær perfekt.
Men jeg har prøvet en alternativ, som ihvertfald mine høns satte stor pris på.
Lidt på øjemål, men her er hvad jeg ca brugte:
1 kop roepiller (som stod til opblødning i 4 kopper vand i ca 3 timer)
1 alm løg + 1 rødløg + 4 fed hvidløg + 1 æble + 1 gulerod - blendet til mos
1 sjat Aloe Vera + 1 sjat madolie
kun fantasien sætter grænser for hvad man kan putte i.
Blandes godt sammen og tilsættes havregryn til der opnåes samme konsistens som i Mette's opskrift.
Kan med fordel tilsættes den daglige ration vitaminer.
Ovennævnte opskrift giver ca 1 liter (afhængig af kopstørrelsen

). Og det var altsammen spist af mine ca 30 høns på mindre end et kvarter.
Bon Appetit.