Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!  (Læst 1490 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline mortends

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 427
  • Nu med billede af mig selv...
Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Dato: 22 Januar , 2010, 19:25 »
Ja som overskriften antyder har jeg lige indtaget et måltid fra himlen!

Jeg blev enormt positivt overrasket, da jeg har læst en masse herinde om tørre og seje kyllinger o.lign.

Jeg tog kyllingen, der vejede 1500 gram slagtet op onsdag aften og lod den tø op i køleskabet de knap to dage. Vi havde besluttet os for at tilberede den på samme måde som hvis vi havde købt en frossen kylling i Bilka. Min kone stegte den derfor hel i ovnen, stående på en dåseøl.

Og hold da fast! Jeg var forberedt på at skulle skylle mund efter en bid kylling som jeg troede ville blive til støv i min mund, men satte i stedet tænderne i det dejligste møre - og meget mørke kyllingelår - SKØNT  /o

Lår, overlår, vinger og endda brystkødet var mørt og lækkert! Det var naturligvis ikke saftigt på samme måde som kun en kunstig saltvandspumpet supermarkedskylling kan være det, men den var LÆKKER!  *o

Til de nysgerrige kan jeg sige at "kyllingen" var ca. 30 uger ved slagtning...
Mvh. Morten

"Besætningen": Har solgt gården og er flyttet til byen - så ingen fjer pt.

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #1 Dato: 22 Januar , 2010, 19:34 »
Velbekomme  /o
Med venlig hilsen Søs

Offline Lene Andersen

  • Bruger
  • Indlæg: 135
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #2 Dato: 22 Januar , 2010, 19:50 »
Vi lavede vores første "hjemmelavede" hanekylling sidste weekend (20 uger gammel og 1700 gr.), og ligesom Mortends oplevede, så var det fuldstændig fantastisk. Faktisk så meget, at jeg næppe kommer til at købe alm. kylling igen.
Vi parterede den som en lørdagskylling, i et fad med dyret, lidt barbeque oven på, ind i en kold ovn og så 160 grader i knap 2 timer.
Intet sejt, kun fast saftigt mørkt kød  :D
Mange hilsner Lene :-)

Offline hanegalgak

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 851
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #3 Dato: 22 Januar , 2010, 20:17 »
Konen kom hjem med en fra grill baren - nederen kan jeg forstå .....
Billeder ? Er det ikke noget børn maler ?

Offline Lene Andersen

  • Bruger
  • Indlæg: 135
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #4 Dato: 22 Januar , 2010, 20:32 »
Total nederen  >:( ;D
Mange hilsner Lene :-)

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #5 Dato: 22 Januar , 2010, 21:15 »
Min kone stegte den derfor hel i ovnen, stående på en dåseøl.

Morten, jeg synes du er lidt krævende overfor din kone.
Men OK - resultatet blev åbenbart derefter. Så mon ikke også jeg kan få min kone til at stå på en dåseøl næste gang hun skal stege fjerkræ.  *g *f

Mvh
Erik Andersen

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Så smagte jeg min første "hjemmelavede" kylling - MUMS!
« Svar #6 Dato: 23 Januar , 2010, 08:07 »
Ja hun må have en god balance  ;) ;D /o

Jeg har nu heller ikke oplevet at nogle af mine haner har været seje, heller ikke dem som har været 1- 2 år ved slagt (kogt til suppe).
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub