Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Coq au Vin a la Flemming Aanæs  (Læst 4139 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Coq au Vin a la Flemming Aanæs
« Dato: 20 Januar , 2008, 15:33 »
Da der andet sted på disse udmærkede fora er flere der er meget forundrede over at man kan spise haner, vil jeg byde dette nye forum velkommen med et lille bidrag i form af opskriften på Coq au vin

Coq au Vin

Hvad er Coq au Vin ?

Det er en traditionel fransk ret og består i en hane der er tilberedt i rødvin - helst Bourgogne.
Denne opskrift skulle være den traditionelle Bourgogne opskrift oversat fra Fransk.

Forberedelsestid.
Dagen i forvejen + 2 timer før servering
samlet arbejdstid: 30 - 60 minutter

Ingrediencer: (6 personer)

En hane på 1,5 kg
½ flaske bourgogne rød vin
6 skiver bacon
250g champinon
et dusin små hvide løg
2-3 fed knust hvidløg
2 gulerødder, skrællet og skåret i terninger
salt og pebber
1 dusk sammenbundne krydderurter (timian og laurbær)
Persille

hvis man tilbereder samme dag som den skal spises så tilføj:
1/4 kop cognac eller Brandy.

Tilberedning:

Dagen i forvejen:

rengør hanen og skær den i mindst 8- 12 stykker.
Læg stykkerne i en gryde og hæld ½ flaske bourgogne over.
tilsæt de små hvide løg, de tilberedte gulerøddder og dusken med krydderurter.
Tildæk gryden og stil den i køleskabet indtil næste dag.

Næste dag:
Hæld vinen fra - Den skal brugen igen senere så ikke i vasken.
tør kødstykkerne og grønsagerne.
brun kødstykkerne i en kasserolle med olie.
Fjern kødstykkerne fra kasserollen og kom gullerødderne (ikke de små hvide løg) samt hvidløg ned i kasserollen og opvarm det i et par minutter.
Læg så kødstykkerne tilbage i kasserollen. (*) Hæld vinen over og tilsæt salt og pebber.
Lad det stå og koge over et svagt blus i 1-2 timer.
Steg bacon, løg og champinon i en gryde indtil de er brune (10 minutter).
Dette hældes over i gryden med kødstykkerne når denne er færdig.
Det hele omrøres
Der smages til med salt og pebber
Der drysses persille over, når det hele er færdigt.

retten serveres med ris eller kartofler.

Hvis den tilberedes samme dag som den skal spises:

Før vinen hældes over kødet igen - hvor jeg har indsat (*) gøres følgende:
Hæld den kvarte kop cognac eller brandy over kødet og antænd dette (flambering).
Efter at dette har brændt et par sekunder kan fortsætes med den oprindelige opskrift ved at hælde vinen over.

Til retten serveres rød Bourgogne eller Cotes du Rhone

Bon appetit
Hilsen Susanne