Nu har jeg et par gange undret mig over det der med at de kan blive for fede. Jo, da, hvis de skal avles på, men som slagtedyr???
Jeg havde sidste år disse industrikyllinger som jo æder, æder og æder og jo de var fede da jeg slagtede dem, men jeg synes det er samlet det meste i bagdelen af dyret og lige til at tage ud.
I starten kasserede jeg så fedtet og det var da lidt trist at se op til 2-400 gr, forsvinde.
Ved et tilfælde skulle jeg så finde en madopskrift og hvad skuer mit øje? Gourmeten anbefalede at stege i hønsefedt!!!!
Jeg begyndte så at afsmelte dette forøvrigt helt fine og rene fedt og det er altså sk...godt at stege i. Det branker ikke det har en meget mild smag, deller og andet bliver lækkert sprøde og gyldne.
Jeg ærgrer mig i den grad over at jeg havde kasseret så meget.
Det er ikke noget stort arbejde at afsmelte fedtet, det står ligeså stille i gryden og tro mig fedtegreverne er bare mums.
VH Gunni.