I forbindelse med forumdagen hos mig var der nogle der spurgte om de måtte se min produktion af maddiker.
Der var ikke rigtig gang i den på dette tidspunkt, men det er der kommet senere. Derfor lidt billeder og tekst om hvordan jeg laver madiker.
Jeg ved ikke om der var nogle af de besøgende der opserverede råden lugt i mine voliere da jeg laver madikerne lige bag mine voliere og ud til åben mark.
Selv om man går tæt forbi lugter det faktisk ikke ret meget, da det er fjerkræ og kattemad jeg laver dem på. Fisk skulle luget noget så afskyeligt og derfor har jeg undladt at bruge dette til at lave dem på.
Fødevarestyrelsen vil nok kraftig advare at bruge fjerkræ til dette og bruge det til fugle, men da det er fugle der ikke bruges til fødevare og maddikerne renses helt før brug ser jeg ikke noget problem i dette, da det er fugle der også æder små ådsler der spiser dem.
Når jeg sortere maddikerne fra lægges det hele på en fin trådriste hvor jeg roder lidt i det med en pind, så maddikerne falder gennem risten og ned i noget fint majsmel. De soldes så et par gange for at få maddikerne så rene som muligt. Dette arbejde er forbundet med en noget kraftig duft, modst når det står urørt. Det kan anbefales at gøre dette udedøre.
Når så det værste er renset fra går de i rent majsmel der i løbet af en dagstid kommer til at lugte noget på grund af maddikernes eskrementer. Majsmelet skiftes efter behov til maddikerne er helt rene og klare til foderbrug. Når jeg har ekstra store påtioner har jeg et gammelt køleskab jeg bruget til opbevaring af maddikerne da de ikke forpubber sig så hurtig når de går her.
Når først maddikerne er renset og den sorte tråd i dem er borte er de faktisk ikke så ulækre længere.
Maddiker er et fantastisk foder til stære, småfugle, og formentlig også til vagtlerkyllinger hvis de efterfølgende kan lade være med at hakke hinande i føderne som de kan forveksle med maddiker.
Det første billed er af buret hvor jeg laver maddikerne.
Det andet billed er af indeholdet i spanden hvorpå madikerne laves.
Det sidste er af maddiker der er soteret fra det jeg laver dem på.