Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Æggeledere fra høns er ny gourmetdelikatesse  (Læst 1650 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 840
    • Dansk Fjerkræ Forum
Æggeledere fra høns er ny gourmetdelikatesse
« Dato: 01 April , 2018, 07:21 »
Bemærk dato

Den opmærksomme læser vil huske at den anerkendte danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof), i flere omgange har kigget på at udbrede anvendelsen af funktionelle fødevarer som andetunger  og hønsefødder .

Her på det seneste har Poul Try kastet sig over æggeledere.


Poul Try og et førende dansk firma indenfor funktionelle fødevarer har arbejdet intensivt på at udvikle et koncept for at udbrede denne delikatesse. I samarbejde med specialkonsulent Tijane Pedersen fra Overløse Research Center for Speltsegment Markedsføring (ORCSM), har de lavet en antropologisk undersøgelse for at finde ud af hvad der skal til for at æggeledere bliver en eftertragtet spise i Europa.

Andre steder i verden er æggeledere en eftertragtet spise. På Filippinerne hedder det “bahay itlog” og tilsættes ofte til kyllingeretter (det bliver i familien). I det jødiske køkken er betegnelsen “eyerlekh” (små æg) og er ofte en ingrediens i hønsesupper. Tilsvarende i Portugal, “canja de galinha” og vietnamesisk “pho ga” (kylling og risnuddel suppe). Japanerne har en lidt anden tilgang, de foretrækker æggeleder grillet, hvor de går under navnet “kinkan”.


En typisk vietnamesisk ret er også “wokstegte æggeledere med løg”  https://www.youtube.com/watch?v=ESm0XiCCHjk/.

Som er forsøg er de sendt på markedet i Sverige og Tijane Pedersen følger markedsresponsen intensivt. Foreløbig tegner modtagelsen overvældende. Tijane beskriver æggeledernes smagsoplevelse som “cremet og fløjlsagtig” og at det er lettere end at tygge i end en gummibold.


Helt i tråd med tidens “Stop Spild af Mad” og “Nose to Tail” hvor alt skal spises, er æggeledere en naturlig forlængelse af konceptet og der forventes et stort marked indenfor dette område. Poul Try og Tijane Pedersen arbejder med et koncept der har den foreløbige arbejdstitel "Næb til Halefjer"
« Senest Redigeret: 02 April , 2018, 07:49 Fra Finn Jensen »
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline MEC

  • Bruger
  • Indlæg: 28
Sv: Æggeledere fra høns er ny gourmetdelikatesse
« Svar #1 Dato: 01 April , 2018, 13:37 »
 ;D ;D ;D

Offline Bente E.

  • Bruger
  • Indlæg: 964
Sv: Æggeledere fra høns er ny gourmetdelikatesse
« Svar #2 Dato: 01 April , 2018, 14:20 »
Hehe *fnis*

Det korrekte danske ord må være 'æggestokke'.
Nogle maraner, nogle araucana.

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 840
    • Dansk Fjerkræ Forum
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 840
    • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Æggeledere fra høns er ny gourmetdelikatesse
« Svar #4 Dato: 02 April , 2018, 10:29 »
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi