Vi skal altid tage fugleinfluenza alvorligt - altid. men så længe der ikke er udsendt restriktioner fra Fødevaredirektoratet, skal vi "kun" følge normal procedure for renlighed ifm vore fjerkræ. Læs: vær omhyggelig med ikke at slæbe sygdommen med hjem til din besætning. Ja det gælder også for dine gæster. Har de eller du været i det område hvor der er fundet dyr med fugleinfluenza så vær især opmærksom på ikke at benytte det fodtøj du havde på turen, når du går ind til dine høns. Skift fodtøj og rengør det brugte turfodtøjet før du anvender det igen.
Du skal blot handle som du altid har gjort - med omtanke for hvad der kan ske.
Finn Jensen skriver et andet sted:
Anbefalinger omkring smittebeskyttelse
Skift fodtøj, når du bevæger dig ind i hønsehus eller hønsegård. Brug kun fodtøj blandt hønsene som udelukkende bruges der. Opstil eventuelt kar med desinficerende væske udenfor som fodtøj kan dyppes i.
Sørg for at foder og vand kun gives under overdækning. Lad være med at fodre for meget, så fugle og skadedyr tiltrækkes af madrester.
Undgå kontakt mellem vilde svømmefugle (ænder, gæs og svaner) og andre fugle/fjerkræ i fangenskab. Det gælder både opdrættede og vilde fugle.
Gå ikke på jagt efter svømmefugle, da du kan bringe smitte med hjem. Undgå kontakt med jægere, der er eller har været på andejagt. I flere EU-lande er der i tilfælde af fund af fugleinfluenza indført forbud mod fuglejagt.
Indsaml ikke døde eller skudte svømmefugle, ej heller til nedfrysning til f.eks. træning af hunde.