Selv om det kun er i 2-3 uger at kyllinger får foder med coccidiostat, så bliver det alligevel til 13 tons i Danmark om året... Risikoen er at coccidiostat passerer gennem fjerkræet og videre ud i miljøet og det sker faktisk har forsøg vist. Og her kan disse midler være dødelige for vandlevende organismer.
Der er også muligheden for at der udvikles resistens, så antibiotika ikke virker overfor de bakterier og det er rigtig problematisk. Men den mulighed er nok ikke særlig sandsynlig, da coccidiostat har været anvendt i rigtig lang tid og der endnu ikke er set tegn på resistens som vi har set med andre antibiotika (vækstfremmere)
Og Jørn, har ret, EU har konkluderet, at fjerkræerhvervet ikke kan klare sig uden at bruge disse midler, så derfor får de lov, i hvert fald til der er fundet alternativer. Der kigges bl.a. på en plante som
kinesisk malurt til dette.
Men det virker altså mærkeligt at erhvervet, som nok bruger langt over 95% af foderet i Danmark får lov til at fortsætte med det, mens hobbyfolket ikke må.