Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Smager alle æg ens?  (Læst 1038 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Lene71

  • Bruger
  • Indlæg: 288
Smager alle æg ens?
« Dato: 03 Maj , 2016, 22:08 »
Indtil i dag, var jeg overbevist om at alle æg smager ens - altså, bortset fra at friske bare smager bedre end gamle.

Tidligere var jeg vant til økologiske købeæg. I efteråret gik jeg så over til mine egne æg fra industrihybrider. I dag har jeg så fået to spejlæg fra mine nye dværg Wayndotter. Og de smagte bare SÅ godt - vel nærmest meget intenst i smagen.

Nu har wayndotterne kun spist hos mig i 2½ døgn, så ægget er vel delvist produceret på den "gamle kost".
Hos mig får de økologisk fuldfoder, suppleret med grønt og bygkorn - som de er blevet forkælet meget med de sidste dage. Jeg ved ikke hvad deres gamle foder er (men kunne muligvis finde ud af det). Jeg kan forestille mig at det er en hjemmelavet blanding af forskellige korn.

Men smager æg forskelligt, ud fra hvilken race der har lagt dem?
Eller giver forskellig kost forskellig smag?
(eller har jeg bare været smagssensitiv i den positive retning)
Mvh. Lene
Nu uden fjer i haven
(billedet er en dværgwayndotter)

Offline Gerda

  • Bruger
  • Indlæg: 864
Sv: Smager alle æg ens?
« Svar #1 Dato: 03 Maj , 2016, 22:12 »
aj har de allerede lagt æg. Så er i på rette vej. Måske naboen kunne blive lidt medgørlig hvis hun fik et æg af dig.
1 hvid splash maran som hedder Marie, 2 sort kobber maran, og så er der Sofie som jo er en brakel hane, og brakel høner, barnevelder haner

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Smager alle æg ens?
« Svar #2 Dato: 04 Maj , 2016, 00:07 »
Mon ikke fodringen har stor betydning både på smag, æggeblommens og skallens farve.
Og måske er der også smagsforskel, om det er fra en højtydende høne kontra en mindre ydende høne?
Ligesom med hurtigt voksende kyllinger = ingen smag i kødet og langsomt voksende kyllinger = mere smag i kødet.
Men lur mig ikke om ikke også der er forskel fra race til race eller mangel på samme.
Æg fra wyandotter siges for øvrigt at have en stor blomme kontra hvide end gængse æg har.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Lene Skelmose

  • Gæst
Sv: Smager alle æg ens?
« Svar #3 Dato: 05 Maj , 2016, 18:05 »
Nej vil jeg vove at sige. Jeg har aldrig brudt mig særlig meget om blød- og hårdkogte æg - synes de har en metallisk smag ( købte industriæg) - indtil jeg fik Australorps. Hold da op! Et blødkogt æg er hver gang en stor nydelse. Når børnebørnene er på besøg - og det gælder dem alle - spiser de kun æggemadder - og de skal have æg med hjem til madpakken. Var til bedsteforældredag i går i dagplejen og havde madpakke med. Hvad spiste knejten? ÆG!!!! - og ikke andet.

Offline Gerda

  • Bruger
  • Indlæg: 864
Sv: Smager alle æg ens?
« Svar #4 Dato: 05 Maj , 2016, 18:10 »
Sådan skal det bare være. Mit barnebarn kan sagtens klare 2 æg om morgenen. Han spiser om kap med bedstefar. Og så skal ægget være smeltet. Så lærte vi lige et nyt ord der.
1 hvid splash maran som hedder Marie, 2 sort kobber maran, og så er der Sofie som jo er en brakel hane, og brakel høner, barnevelder haner