Endelig, stalddørsspakken, i al fald delvis
Næsten 1½ år efter at stalddørspakken blev præsenteret af den daværende Fødevareminister Dan Jørgensen og mere end et år efter at den skulle være trådt i kraft, så kom den. Eller det meste af den.
Vi har erfaret at ”stalddørspakken” er trådt i kraft fra 1. september. Et længe ventet ønske fra både kunder og stalddørssælgere om at kunne sælge fjerkræ og kaniner uden indvolde og dermed er klar til at komme i ovnen, er gået i opfyldelse. Delvist! Af besynderlige og uforklarlige årsager gælder de nye regler kun for kaniner og svømmefugle , dvs. ænder og gæs. Kyllinger, høns og kalkuner må stadig ikke sælges uden indvolde, men de må gerne sælges uåbnede, så kunderne selv tager indvolde ud derhjemme. Det er uafklarede salmonellareglerne der sætter den begrænsning på kyllinger. Men kære Fødevareminister Esben Lunde Larsen, salmonella kommer altså ikke ved at tage indvolde ud af dyr! Når man gerne må tage indvolde ud af kaniner og svømmefugle, så er der er altså ingen som helst lødig forklaring på hvorfor man ikke må når det er kyllinger! Den holder altså ikke. Vi ser frem til at de regler bliver lavet om aldeles omgående!
Når det er sagt, så glæder vi os over at gode danske lokale fødevarer nu kan sælges lovligt! Vi har mødt megen modstand, både fra lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer og diverse importører af fjerkræ der har kommet med ubegrundede og usaglige argumenter mod lokal dansk produktion. Vi kunne godt have ønsket at det var gået noget hurtigere, men bedre sent end aldrig.
Vi ser nu frem til at de mere specifikke krav til indretning af lokaler osv. bliver udmøntet så vi kan komme i gang.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183808