Snup en skål i passende størrelse og placer på en vredet karklud på køkkenbordet. Så står den bedre fast når du skal svinge piskeriset.
I skålen kommer du 2 æggeblommer, et nip salt, et drys hvid peber og 1-2teskefulde citronsaft og en teskefuld dijonsennep. Dette piskes hurtigt sammen. Nu kommer tricket. Mens du pisker løs med den ene hånd tilsætter du madolie (raps eller lignende. Ikke olivenolie, for så bliver mayonnaisen grøn og smager mærkeligt) i en tynd tynd stråle. Lige så stille bliver mayonnaisen tykkere, og når den har den konstistens du mener den skal have stopper du processen. Der skal bruges ca 1 dl olie pr. æggeblomme, men jeg slumper nu bare. Du kan tilsmage med f.eks hvidløg, mere citron,salt eller sennep m.m. Det går nemmest hvis alle ingredienserne har samme temperatur. Jeg har både æg og olie stående ved stuetemperatur, og jeg har ingen problemer. Jeg bruger normalt et almindeligt piskeris, men en håndmixer eller sågar en stavblender kan bruges til formålet.
Hvis mayonnaisen skiller kan man prøve at stoppe med at hælde olie i et øjeblik og piske kraftigt før man fortsætter. Hvis det går helt galt skal man ikke smide sin tynde mayo ud. Man tager 1-2 æggeblommer op i en ny skål og hælder langsomt den tynde skilte mayo i mens man pisker som besat som om det var olie, og så skulle det gerne lykkes i anden ombæring.
Held og lykke.