Nu må jeg ind og spørge om noget. Se jeg har længe ønsket mig en lille billig løsning til at røge kyllinger og ost. Tankerne har kredset om en Kaper Røghat, men er aldrig blevet realiseret.
Nu ser jeg så i linket, at der findes disse opretstående ovne til en billig penge. Kan de bruges til sådan lidt småpjank eller er det ikke umagen værd?
Den røgede ost er ikke hytteost , men en fast ost der skal have en tur. Plejer at købe den i Tjekkiet, men det er læææænge siden nu, jeg har været dernede og vil gerne forsøge mig med det.
--------------------------------------------
Så læste jeg jo også om de mere eksotiske retter og kan ikke dy mig for lige at give jer denne.
FYLDT KAMEL
1 Middelstor kamel
1 Stort lam
20 Høns
60 Æg
12 Kilo ris
2 Kilo pinjekerner
2 Kilo mandler
1 Kilo Pistacienødder
1 Kilo Sort peber
salt efter behov, 3-4 kilo
Samt masser af vand
Flå kamelen (det er et mareridt, at få skindet forbi puklen), lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekernerne, mandler og pistacienødder til de er gyldne. Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen. Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris. Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar når den er mørkebrun. Læg de resterende ris på et stort (dette kan ikke understreges nok) fad og placer kamelen på fadet. Dekorer med hårdkogte æg og nødder og inviter 100 af din nærmeste familie og venner.
Mon ikke man i magel af en kamel kunne bruge en hest eller ko, der er da i hvert fald god afsætning for udsætterhøns? Bagefter kunne man måske anlægge en fiskedam i hullet

Opskriften er fra denne side.
http://www.arkaisk.dk/kogebog3.htmVH Gunni.