Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Seje stegte kyllinger  (Læst 1525 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Seje stegte kyllinger
« Dato: 02 Februar , 2013, 10:09 »
Hej
Nu har vi gennem de sidste år oplevet at vores
Orpington kokkekyllinger er seje når de er stegt
Ved slagt er de ca 7-8 mdr.og vejer mellem 2 og 3 kg
Oftest 2.
Hvilken erfaring har i gjort jer ??
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #1 Dato: 02 Februar , 2013, 10:15 »
1 time pr. kg. evt. i stegeso eller i stegepose, jeg har ingen problemer med at få mine haner møre. Og de modner heller ikke i flere dage, som der er nogen som gør.

De kyllinger som man køber i butikkerne vejer kun omkring 1400-1600 gram og er fodret op på ca. 37 dage. De har heller ikke kunnet bevæget sig, så de er jo kun brusk og fedt-
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #2 Dato: 02 Februar , 2013, 10:16 »
jeg syns de bliver bedst hvis de ligger et par dage på køl inden tilberedning, og så meget gerne lavere temperatur ved tilberedning
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #3 Dato: 02 Februar , 2013, 10:26 »
Hej
Der er såmænd ikke hverken tilberednings tiden
eller metoden der er problemet
Vi har efterhånden prøvet de fleste metoder
Det er selve konsistensen når de er stegt
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline hanemikkel

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 575
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #4 Dato: 02 Februar , 2013, 11:10 »
Jeg vil nu også mene, at man skulle kunne få et godt resultat med en 7-8 mdr.s hanekylling. Så selv om foder, race og andet spiller en rolle. Så tror jeg også løsningen primært ligger i tilberedningen.

Har du prøvet at stege ved fx 125 grader eller deromkring?
Har eller har haft:
Høns: Faverolles (laksefarvede), Australorp (sort, blå), Araucana (vildtfarvet, sort), Maran (sort-kobber), New Hampshire (rødbrun), Sussex (lys), Italienere (hvide).
Ænder: Orpington (gul), moskus (hvid), campbell (khaki).
Gæs: Danske gæs (grå), Steinbacker (grå).

Offline nimrod

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 839
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #5 Dato: 02 Februar , 2013, 15:40 »
Vi har slagtet ved 4 og 6 mds (industriplymo , new hampshire og raceplymo).
Plejer at modne et døgn i køleskabet og så ellers tilberede som normal købekylling, det giver fint mørt resultat her hos os, men der er dog mere kødstruktur i vores egne end i sådan en 40 dages stakkel fra supermarkedet :)
Med venlig hilsen

Charlotte

Fjer : tværstribet Plymouth rock, Maran (den spæde opstart), Vildtfarvet Araucana, Brunbroget Moskus, Hvid gås
1.1 heste
3.0 Missetat
1.0.4 Mand og dejlige børn

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #6 Dato: 02 Februar , 2013, 16:03 »
søren hvor var den sej lår vinger eller bryst

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #7 Dato: 02 Februar , 2013, 16:47 »
Ikke meget liv................de sidder nok og tygger på livet løs............. *g *g *g
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #8 Dato: 02 Februar , 2013, 17:46 »
En hjemmeavlet kylling er aldrig så slatten i kødet som en købekylling, som jo nærmest er at betegne som "babykød". Tænk mere i konsistens som noget i retning af en kotelet. Men sejt vil jeg nu ikke kalde det. Jeg modner ikke mine dyr, og de smager da skønt og er aldeles ikke seje.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Søren

  • Bruger
  • Indlæg: 261
  • ER CHR registret.
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #9 Dato: 02 Februar , 2013, 20:00 »
Hej
Den er sej faktisk over det hele
V i har altid så længe jeg husker tilbage fået hjemmet avlet kylling
Vi har prøvet at komme en snaps ved
vi har prøvet citron, ja alle de metoder man høre og læser om
Og når kødet falder fra benene er den jo også stegt i min terminologi
så vi ved stadig ikke hvad der er forskel
Søren
Søren
 Gul Orpington , 25 Aberdeen-Angus kødkvæg
Tårnfalke og en sneugle

Offline nimrod

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 839
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #10 Dato: 02 Februar , 2013, 20:55 »
Det lyder da lidt mystisk - især når man laver citronkylling bliver det jo netop virkelig mørt.
kan de måske være "overstegte" == blevet tørre ?
Ser i det også når i laver f.eks. suppehøns, coq au vin og lignende retter?
Med venlig hilsen

Charlotte

Fjer : tværstribet Plymouth rock, Maran (den spæde opstart), Vildtfarvet Araucana, Brunbroget Moskus, Hvid gås
1.1 heste
3.0 Missetat
1.0.4 Mand og dejlige børn

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #11 Dato: 02 Februar , 2013, 22:54 »
Efter min ringe mening skal 'hjemmelavede' høns/kyllinger langtidssteges, dvs tilberedes ved væsentligt lavere temperatur, men samtidig over længere tid, end købe dyr. Lidt som vildt (fasan, agerhøne).

Coq au vin er en glimrende, og velsmagende, måde at bruge et 'hjemmelavet' dyr på. 
Mvh
Erik Andersen

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #12 Dato: 03 Februar , 2013, 13:46 »
Spørgsmålet er måske hvad I forventer i forhold til konsistens. En rigtig frilandskylling på et halvt år eller mere, vil ALDRIG få den sammen konsistens som en 5-ugers industrikylling, lige meget hvordan man tilbereder den.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #13 Dato: 04 Februar , 2013, 20:05 »
Prøv evt. at tilberede i en trykkoger, så falder kødet bogstaveligt talt fra benene.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline kvb

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 475
Sv: Seje stegte kyllinger
« Svar #14 Dato: 04 Februar , 2013, 20:22 »
Er dine slagtedyr meget slanke? Slagtedyr skader ikke af, at være ved godt huld, uden måske ligefrem at være fede. Især vil jeg gætte på, at det kan hjælpe, hvis du i den sidste periode (måske 2-3 uger) kan få dem til at tage godt på i vægt.

Blot et forslag. Kan huske fra min tid på Landbohøjskolen, at det gavnede kødkvaliteten (i hvert fald hos kvæg), hvis de fik slutfedning, så der både var godt gang i muskelnedbrydning og -opbygning. Dette kunne også godt tænkes at være tilfældet for fjerkræ...
Kevin Byskov
medlem af www.v-o-f.dk, www.racefjerkrae.dk, www.sussex.dk og www.brahma-klubben.dk
Leger lidt med forskellige farvekombinationer :)