Helt enig med Jørgen. Det er også raceafhængigt, Orpington (som jeg har mest erfaring med) spiser og spiser, så dem skal man være meget forsigtige med ikke at overfodre, de ser så sultne ud som de står der ved hegnet, men når jeg slagter er der stort set altid for meget fedt i bughulen...
Hvis æglægningen ændrer sig negativt (færre æg) uden synlig årsag (de mest oplagte "legitime" årsager er naturligvis årstidernes skiften og skrukker i flokken!
), kan det være tegn på at de får for meget (det mest sandsynlige) eller for lidt (det er nok de færreste af os, der giver for lidt!).
Igen, jeg er helt enig med Jørgen. Jeg tror på at det er sundt for høns med lidt variation i madudbuddet, og en ugentlig "skrumpedag" evt efterfulgt af en dag med lidt ekstra synes jeg lyder som en god ide. Vi gør i øvrigt det samme med vores hund - én dag om ugen får den slet ingenting, og så er der festmåltid næste dag, det har vores dyrlæge anbefalet, fordi en hund fra naturens side er indrettet til at have fastedage, og det derfor er sundt for dens tarmsystem at blive renset ud engang imellem...
Mht fodringsniveauet, så får du nok først det helt rigtige svar den dag du slagter, og så er det lidt sent (ihvertfald for den høne, der mistede hovedet!), så det er bare at prøve sig lidt frem.