Hej Åse,
Det var ærgeligt. Langtidsstegning i stegeso eller marinering giver næsten altid saftige, møre kyllingestege. Her er lidt inspiration (klippet ud af en anden tråd, derfor den lidt pudsige ordlyd i starten)
.
Masser af tip til marinader - jeg eeelsker marinader . Men har ikke prøvet dem til hel kylling. Til hel kylling gnider vi fx hanen med salt og olivenolie og fylder skroget med en blanding af frisk timian, frisk rosmarin, hvidløgsfed og citronbåde. Steger den i stegeso nogle timer..., jeg kan ikke huske temperatur og tid, men det kan jeg vende tilbage med.
Marinade til kylling, svin og lign.:Cola, stødt koriander, soya, peber, honning, chili, hvidløg, olie.
Marinade til parteret kylling med skind:Græsk yoghurt, citron, hvidløg, salt, paprika, cayennepeber, kanel, olivenolie.
Marinade til svin, kylling, okse i tern:Østerssovs, frisk ingefær, honning, hvidløg, soya, sweet chilisovs, sesam eller jordnøddeolie.
Mariande til parteret kylling, svinekotelleter m.m.:Hvidvin, olivenolie, citron, frisk timian, frisk oregano eller merian, hvidløg, salt og peber.
Marinade til kyllingebryst med eller uden skind:Hyldeblomstsaft, æblemost, lavendel.