Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Nogen med svar?  (Læst 8739 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Nogen med svar?
« Dato: 28 Maj , 2012, 11:08 »
Når jeg laver mad af hjemmeavlede kyllinge og koger kødet bliver det strimlet, hvad skal jeg gøre for at det ikke bliver det?

Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #1 Dato: 28 Maj , 2012, 11:12 »
Kog ved lav temperatur, altså ikke 100 grader, snarere 80-85. Til "sammenkogte retter" skærer vi kødet fra benene og strimler det på tværs af kødfibrene. Så kan det ikke trevle.... Skroget bliver til en formidabel suppe.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Nogen med svar?
« Svar #2 Dato: 28 Maj , 2012, 11:22 »
Kog ved lav temperatur, altså ikke 100 grader, snarere 80-85. Til "sammenkogte retter" skærer vi kødet fra benene og strimler det på tværs af kødfibrene. Så kan det ikke trevle.... Skroget bliver til en formidabel suppe.

Skærer I så kødet fra skroget i rå tilstand?

Jeg plejer at koge hele kyllingen og flå kødet af når den er kogt
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #3 Dato: 28 Maj , 2012, 11:29 »
Ja, inden den koges - ellers trevler det jo ;).
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Bettina

  • Bruger
  • Indlæg: 1 908
Sv: Nogen med svar?
« Svar #4 Dato: 28 Maj , 2012, 12:08 »
Kirsten@ Hvad mener du med strimler det på tværs af kødfibrene.
Mvh Bettina.
Opdrætter af Sussex i stor i farverne Brun sort/Porcelænsfarvet, Sølvgrå, Gul sort/blå columbia og Hvid sort columbia.
Medlem af DfFR, Sussexklubben og Herning Fjerkræ klub.

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #5 Dato: 28 Maj , 2012, 12:17 »
På tværs af muskelfibrene. Muskelfibrene går fra led til led. Så hvis man skærer f.eks. lårkød af knoglen, så skærer man på tværs af muskelen, altså mellem hofteledsvedhæftningen og knæledsvedhæftningen. Lige som ved osso buco - bare uden knogle... Øh :-\ ::) ;D...

Var der nogen, der forstod det?
« Senest Redigeret: 28 Maj , 2012, 14:12 Fra Ankerine »
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Bettina

  • Bruger
  • Indlæg: 1 908
Sv: Nogen med svar?
« Svar #6 Dato: 30 Maj , 2012, 12:45 »
Øhhh.

Hvis du har en "trævl" kød og skærer den over er det det du mener?  ;D
For at skære det lidt i pap  ???
Mvh Bettina.
Opdrætter af Sussex i stor i farverne Brun sort/Porcelænsfarvet, Sølvgrå, Gul sort/blå columbia og Hvid sort columbia.
Medlem af DfFR, Sussexklubben og Herning Fjerkræ klub.

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #7 Dato: 30 Maj , 2012, 13:40 »
Næh nej, det skal jo netop ikke trevle. Du tager en RÅ muskel, der er skåret af skroget. Lægger den og skærer så på tværs af muskelfibrene. Så er "trevlerne" så korte at du ikke opdager det  ;D. Derefter svitses kødet og småkoger lidt ved lav temperatur.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Bettina

  • Bruger
  • Indlæg: 1 908
Sv: Nogen med svar?
« Svar #8 Dato: 30 Maj , 2012, 13:50 »
Jeg ved hvad der er knogle og hvad der er kød og vinge og sådan men ikke muskel og det  :-\
Men det jeg mener er hvis du har kyllinge brystet til at ligge foran dig og du så skærer på den korte led af kødet, er det det du mener? ikke langs med kødet på den lange side.
Mvh Bettina.
Opdrætter af Sussex i stor i farverne Brun sort/Porcelænsfarvet, Sølvgrå, Gul sort/blå columbia og Hvid sort columbia.
Medlem af DfFR, Sussexklubben og Herning Fjerkræ klub.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Nogen med svar?
« Svar #9 Dato: 30 Maj , 2012, 13:52 »
Er ikke alt kød muskler???
Jeg ved hvad der er knogle og hvad der er kød og vinge og sådan men ikke muskel og det  :-\
Men det jeg mener er hvis du har kyllinge brystet til at ligge foran dig og du så skærer på den korte led af kødet, er det det du mener? ikke langs med kødet på den lange side.
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Metmus

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 248
Sv: Nogen med svar?
« Svar #10 Dato: 30 Maj , 2012, 14:45 »
Jeg synes egentlig bare, at maden på de to billeder ser fantastisk dejlig ud :-) Opskrifter på gryderetter og lignende med kylling modtages gerne ;-)
Mette

4 store wyandotter, 2 dværghøns, 1 grønlægger(der ikke lægger æg, øv!), 2 blandingshøns efter rød amerikaner. 1,2 brogede moskusænder og 1 ælling

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #11 Dato: 30 Maj , 2012, 15:57 »
Er ikke alt kød muskler???
Jo ;D
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Nogen med svar?
« Svar #12 Dato: 01 Juni , 2012, 11:03 »
Jeg synes egentlig bare, at maden på de to billeder ser fantastisk dejlig ud :-) Opskrifter på gryderetter og lignende med kylling modtages gerne ;-)

Det var paprika kylling det jeg serverte der. En ungarsk ræt.
Masser af løg og peberfrugter og masser af paprika krydderi. moms

Jeg har ingen opskrifter...jeg rører det ud i hovedet :)
« Senest Redigeret: 01 Juni , 2012, 11:05 Fra Loppe »
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Nogen med svar?
« Svar #13 Dato: 01 Juni , 2012, 12:39 »
Jeg har ingen opskrifter...jeg rører det ud i hovedet :)
Uha da *f <: *g *g *g *g *g *g - jeg elsker dansk for udlændinge. Vi har en cubansk ven, det er GULD værd ;D ;D ;D
« Senest Redigeret: 01 Juni , 2012, 12:43 Fra Ankerine »
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Nogen med svar?
« Svar #14 Dato: 01 Juni , 2012, 14:29 »
Uha da *f <: *g *g *g *g *g *g - jeg elsker dansk for udlændinge. Vi har en cubansk ven, det er GULD værd ;D ;D ;D

hehe
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger