Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.  (Læst 1969 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Dato: 06 Maj , 2012, 23:32 »
Jeg var på kysten på Enø (Karrebæksminde) i dag og fiske lidt hornfisk. Det var ikke det store udbytte. Blot 4 stk.
Men det er måske også meget godt.
Da jeg kom hjem filetterede jeg den ene, og serverede den for vore 3 katte. De rynkede på næsen og skred.
Jeg prøvede at friste hunden med en godbid. Han skred.

Vi har 3 hornfisk tilbage som gerne skulle udgøre et måltid i morgen. Men standardmenuen med persillesovs og (nye) kartofler er ikke min hofret. Jeg skal helst ikke have 'græs' i sovsen.

Er der nogen forslag til hvordan man gør hornfisk til en lækker spise?
Mvh
Erik Andersen

Offline Nielsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 934
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #1 Dato: 06 Maj , 2012, 23:37 »
De skulle smage super godt varm røget, har ikke selv prøvet det.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #2 Dato: 06 Maj , 2012, 23:40 »
Det kunne jeg egentlig godt forestille mig.

Nu har jeg så en lille konflikt mellem ganen og maven. Ganen elsker røgvarer, men det gør maven ikke.  :(
Mvh
Erik Andersen

karina dj

  • Gæst
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #3 Dato: 06 Maj , 2012, 23:48 »
Åh gode gamle Karrebæksminde og Enø...kan lige se det for mig du står der med fiskestangen Erik  ;D

Der har jeg vandret stranbreden tynd i mine unge dage, som den løvinde jeg var *f

Rigtig god fornøjelse med hornfiskene, jeg ville jo smørstege dem, men ved ikke et kuk om det er den bedste metode  ;)

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #4 Dato: 06 Maj , 2012, 23:50 »
Hvad med fiskesennep i sovsen i stedet for græs? Det er også fint til stegt fisk. Ellers er der jo hornfisk i gelé.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Bo Skov Kokholm

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 200
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #5 Dato: 06 Maj , 2012, 23:59 »
når jeg plejer og lave/spise hornfisk skære jeg dem ud i stykker  (lige som ÅL) paner jeg dem også på panden synes selv det smager rigtig godt...

Hilsen Bo
med venlig hilsen Bo

1,4,2 gråstribet dværg maran
0,1 araucana sort
0,1 araucana/maran blanding gråstribet
0,2 hybrid
1,1nymfeparakit
0,1 min bette hund
0,1 kanin
1,1 børn
0,1 kone
2 Stk bistader

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #6 Dato: 07 Maj , 2012, 00:01 »
Der har jeg vandret stranbreden tynd i mine unge dage, som den løvinde jeg var *f

Tingene har vist ændret sig en del siden da. Jeg så ihvertfald ingen løvinder i dag. Og pisse koldt var det tilmed.  ;D ;D
Mvh
Erik Andersen

Offline ncj

  • Bruger
  • Indlæg: 463
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #7 Dato: 07 Maj , 2012, 06:15 »
Udbenet,fyldt med lidt hakket dild,vendt i rugmel og stegt i smør,serveret med kartoffel og kaperssovs eller citronsovs.Nogen syntes at hornfisk i gele er sagen, men ikke her.
« Senest Redigeret: 07 Maj , 2012, 06:20 Fra ncj »
Mvh
Niels-Chr.
fodbefjerede dværge(mille fleur)

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #8 Dato: 07 Maj , 2012, 06:33 »
paneret og stegt, og så med løgsovs og kartofler. Simpelt og lækkert /o
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 663
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #9 Dato: 07 Maj , 2012, 10:39 »
Alle ovennævnte opskrifter er  delikate, vi få de  ofte.
En opskrift til filerne dyses med salt, peber og dild, måske lidt timian, hvis det skal være fint, der  lægges meget tun skive  koldrøget laks på  hver file. Filene en rulles stilles i en ovnfast fad, en lille sjat  hvidvin på og ind i ovnen i svag varme (160) ca 15-25 min.
Hvis  fisken er stor  kan filene halveres.
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

suham

  • Gæst
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #10 Dato: 07 Maj , 2012, 11:49 »
Jeg plejer også, som Bo foreslår, at panere dem som ål. Gerne i grahamsmel eller rugmel. Og husk nu at en rigtig god panering er ved at rulle fisken i mel, derefter æg og så rasp.
Fisken serveres med kartofler og smørsovsen. Hvis man finthakker 2/3 purløg og 1/3 frisk estragon og drysser hen over, så er der automatisk madro. Naturligvis skal der en snaps -også gerne en med bid i som fx. rønnebær eller slåen.
Lige netop nu hvor hornfisken er i Lillebælt, så er min verden kortvarigt sat på stand-by med et hold i ryggen. Lidt øv  :-\
(jeg bliver helt sulten selv nu)

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #11 Dato: 07 Maj , 2012, 23:42 »
Det blev så en alternativ opskrift (som varmt kan anbefales).

De stykker som er åbne (fra gattet og opefter) blev fyldt med en blanding af fintsnittede rabarber og persille, lukket sammen med en kødtråd, og stegt i smør på panden (stykkerne fra gattet og nedefter kunne af gode grunde ikke fyldes, så de blev blot smørstegte på panden med resten af fisken).

Serveret med smørsovs, kartofler og rabarberkompot.

Det smagte fantastisk godt.
Mvh
Erik Andersen

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #12 Dato: 08 Maj , 2012, 16:16 »
Til alle jer der panere dem. Flår i dem først? Eller spiser i skindet? Man kan selfølgelig også pille skindet af efter de er stegt men det er jo typisk heri at "den gode smag" sidder i. Ikke i skindet som sådan, men mere det yderste lag som æg, mel og smør er stegt.

Her er hornfisk iøvrigt altid blevet brugt som madding i det efterfølgende år. Det er kun få gange jeg har spist dem.

Danny
« Senest Redigeret: 08 Maj , 2012, 16:23 Fra Danny Westh »
Himlen bør altid være blå!

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #13 Dato: 08 Maj , 2012, 16:18 »
@ Erik

Du lyder helt overrasket...

Hornfisk smager skønt, min stedmor lavede de bedste stegte, jeg længe har smagt. Men de SKAL være udbenede.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline Nielsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 934
Sv: Hornfisk - hvordan gøres de til en attraktiv spise.
« Svar #14 Dato: 08 Maj , 2012, 16:19 »
Jeg flår dem aldrig, skraber bare skindet for og fjerne de små skæl.

Skindet er vel næsten som på en sild.