Du skal nok i gang nu og så lade dem hæve koldt natten over. Jeg er ikke så god til vægt og mål men tager vel 1/4 liter femkornsblanding og 1/4 liter ylette. Tilsætter 1/2 liter vand, to spsk. honning og 1 spsk salt. Rører det rundt med 1/4 pakke gær. Tilsætter en håndfuld rugmel - og så hvedemel til dejen er våd og klistret men ikke flydende. Så tilsættes en sjat vegetabilsk olie - 1/2 dl. vil jeg tro. Dejen hæver et køligt men frostfrit sted (og musefrit!!!). Tages ind i morgen tidligt, står lidt og tempererer, slåes ned og æltes/trækkes med lidt mere hvedemel, skal klistre lidt. Formes til boller, der hæver til dobbelt størrelse og så pensles med vand, evt. drys på - og så ind i en 180/200 grader varm ovn i ca 15-20 minutter til middelstore boller. Husk at se til dem. Velbekomme! Husk at rugmel gør dejen MEGET klistret.....