Hvor gammel var den hane du slagtede? Jeg slagter dagen før jeg vil have frisk hane, og ellers slagter jeg og lægger direkte i fryseren og tager op dagen før de skal bruges, og jeg har da aldrig haft uspiselige haner. Når jeg slagter er de 6-9 måneder gamle hvis det er unge haner der skal bruges grydestegt eller i stegeso/langtidsstegt i ovn. Ældre haner og høner koger jeg suppe på og bruger så kødet til tarteletter. De koger i suppen i en 3 timer, og de er da fint spiselige. Du skal tænke på at du aldrig vil få samme konsistens som almindelige købekyllinger. De er jo kun ca. 5 uger gamle og har praktisk taget aldrig brugt deres muskler. Vores fritgående haner er ældre og har en helt anden muskelmasse, og det gør at kødet er mere bastant, men også at de har meget mere smag. Man skal aldrig bulderkoge eller ovnstege ved alt for kraftig varme. Stille og roligt er kodeordene for god hjemmelavet hanesteg.