Al det udenomssnak! tråden hedder nytårsdesert.
Kommer der ikke lige en god opskrift, (med eller uden æg)
Vi skal nemlig i år blot sørge for deserten, og har selvfølgelig allerede en ide, men den kan ændres.
Her er en god dessert der altid vækker jubel - med æg
:
Crème Brulée
Ingredienser:
(4 personer)
4 dl piskefløde
1 dl sødmælk
70 g rørsukker
1 stang vanilje
8 æggeblommer
1 æggehvide
Sådan gør du:
Kog fløde og mælk op med sukker og vanilje.
Rør æggeblommer og æg sammen og tilsæt den varme væske lidt ad gangen. Pisk imens og sæt cremen over svag varme. Rør stille og roligt, til det tykner. Cremen må ikke koge.
Hæld cremen over i en dyb tallerken og bag den i vandbad med film over i 25 min. ved 110°.
Køl cremen helt af.
Drys et tyndt lag rørsukker over den kolde creme, lige inden den skal serveres, og smelt sukkeret med en gasbrænder, til der dannes et karamellåg oven på cremen.
OBS! Det er en opskrift jeg googlede hurtigt. Jeg synes det er langt hyggeligere at få crème brulée serveret i små ramakiner. Her er en anden opskrift, lavet af en der synes at rå æggeblommer er det eneste rigtige til desserten, citat "Vigtig info: det er min erfaring, at man_ikke_kan_lave crème brûlée på pasteuriserede æggeblommer. Oplevelsen bliver bare ikke den samme." http://anneauchocolat.dk/?p=303