Maja
:)Jeg vil da gerne svare så godt jeg kan:
Jeg tror at det er ét fedt, om vores hyben bliver kogt (og frosset ned) eller tørret. Men jeg har en idé om, at jeg bruger lidt mindre strøm ved at tørre i forhold til at fryse. Når frugten én gang er blevet tørret holder den jo tørringen. Og det er også nemmere at gemme væk, med mindre man har ubegrænset lagerplads i fryserern.
Men jeg regner med at mine tørre hyben til gengæld skal blødes op i vand, inden hønsene skal have det blandet i deres vådfoder. Rønnebærrene synes jeg var svære at tørre, så der kogte jeg mos og frøs ned. Vil gøre det samme med hyldebærrene (som jeg ikke har plukket endnu).
Jeg fjerner ikke frøene fra mine hyben, og når det blandes med øvrigt vådfoder, så glider det meste ned. Det er jo temmeligt besværligt at fjerne hybenkerner, og sikkert ganske unødvendigt.
Vedr. giftige frø så ved jeg ikke, om hønsene vil undlade at spise dem. Jeg synes at det virker som om at alt ryger ned, hvis det er blandet med gode sager. Jeg samler kun frø ind af de ting som jeg ved hvad er. Lige nu synes jeg at bynken er indlysende pga at den skulle modvirke orm og at den mildest talt er overalt i "min" skov. Men ellers er det mest de ovennævnte ting som jeg indsamler...men næste år har jeg da planer om en lille solsikkemark i et hjørne af haven. Der findes lave sorter (der ikke vælter så nemt
) med ekstra stor frøkage.