Har simpelthen alt for mange æg, og da man jo hverken må forære eller sælge
, så er det ret svært at nå at få brugt dem allesammen.
Syntes æggekagen er ved at blive noget trist. Og når man googler mad med æg, eller æggeretter.. Så er det æggekage eller frikadeller. Og man bruger jo ikke 20 æg på det.
Det er synd, da det er en god og sund nærringskilde. Herinde er der heller ikke mange opskrifter
Vi burde da få lidt fut i det herinde
Nå men, er som sagt ved at køre lidt træt i det. Da jeg ikke har så meget fantasi.
Fandt en anderledes opskrift ved et tilfælde. Og overraskende smagte den faktisk godt.
Æg i chilisauce
Man skal bruge til 4 pers.
8 hårdkogte æg
4 chilipebrer (efter smag)
4 små løg (1 bdt. forårsløg)
4 fed hvidløg (brugte 2)
1 spsk. maizena
1 spsk honning
1 ds. usødet kokosmælk (400 ml)
Olie
salt og peber.
Kog æggene og læg dem i koldt vand. Pil og skær dem i halve
Snit chili i fine strimler. Snitt løgene og pres hvidløgsfeddene
Opvarm olien i wok og lad løg og chilipeber snurre i olien under omrøring i ca 2 min.
Maizena opløses i kokomælken og dette tilsættes retten, Lad det hele koge op og tilsæt så honning og hvidløgsfed. Saucen koges ind til det halve (gjorde jeg ikke) Og læg så de hårdkogte æg ned i. Kom låg på og varm det op i ca 2 min. Smag så til med salt og peber.
Retten skal vist serveres som den er.. Men jeg kogte nogle ris og ristede lidt grøntsager som tilbehør.
Men andre der har lidt andre opskrifter?
Og ikke ret gerne Balut æg
Har hørt om det, og når selv min egen papsvigermor (phillipiner) går uden om dem. Kan nok allernådigst være med på 100års æg. (har dog ikke smagt dem endnu)