Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Så er der kage  (Læst 409 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Så er der kage
« Dato: 02 Juli , 2011, 21:52 »
Så er der jordbærkage med flødeskum, og øj øj hvor smager den godt.
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Henrik R.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 41
  • HUSK dagen idag er den første i resten af dit liv.
Sv: Så er der kage
« Svar #1 Dato: 02 Juli , 2011, 21:57 »
Hmmmmm...........................

Tror tærtebunden er købt.............. :D

Er SLET ikke misundelig....siger han mens han sidder og spiser jordbær  ;D

Henrik

Offline Lone Knap

  • Bruger
  • Indlæg: 429
Sv: Så er der kage
« Svar #2 Dato: 02 Juli , 2011, 22:00 »
WHAUUUU...ser vildt lækkert ud......

Offline Stald Mønsted

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 120
    • Dansk Hvid Land Kanin
Sv: Så er der kage
« Svar #3 Dato: 02 Juli , 2011, 22:37 »
Jummy...jummy.. /o
Hilsen Flemming Mønsted
Lolland
______________________

0.1 kone
1.3 børn
0.1 Hovawart
2.8 Dansk Hvid Land
4.4 Hare blanding
1.0 Fransk vædder Havana
0.1 Fransk vædder Chin
1.1 Alaska

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Så er der kage
« Svar #4 Dato: 03 Juli , 2011, 00:56 »
Kunne man få opskriften??? ;D
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline karoline

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 447
Sv: Så er der kage
« Svar #5 Dato: 03 Juli , 2011, 03:16 »
Ser rigtig lækker ud :)

Jeg har en super opskrift på jordbærtærte med hjemmebagt bund med marcipan osv.....den tager kegler HVER gang!!

Hvis nogen er interesseret kan jeg godt smide opskriften herind??

Knus Karoline (som kun er oppe på denne tid fordi jeg er i nattevagt ;D)
Stor Wyandot, stor Orpington, Australorp, stor maran, blandingshøner, brahma, Jersey kæmper i en blandet flok til hygge og æg (1,27).
3,7 MEDK (sort sølvbrystet) til udstilling.
2,8 Sort dværg kochin (1,3 glat og 1,5 krøllet) Min store datters, til udstilling
0,0,6 hvid, silkefjeret chabo
0,3 dejlige døtre (8, 12 og 15 år)
Medlem af: Sydhavsøernes fjerkræklub, maranklub, Kochinklubben, kamphønseklubben, DFfR

Offline vbruun

  • Bruger
  • Indlæg: 1 678
    • Egebjergvej 13
Sv: Så er der kage
« Svar #6 Dato: 03 Juli , 2011, 07:37 »
Puhh ha.....den ser lækker ud  /o
VH Vicki
 Grønlæggerbande
 Sussex gul/blå og Gul/sort
Stor Wyandot i hvid
2 minishet
1 tinkermix
  Får Finuld/dorset
 4 katte
 1 hund
 3 børn og en mand

Offline Elise ☺

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 728
    • www.beli-lys.webbyen.dk
Sv: Så er der kage
« Svar #7 Dato: 03 Juli , 2011, 09:28 »
Åh Ina dig og din jordbær tærte så tæt på og dog så langt væk  :-\
Mange Hilsner Elise

Brahma: Hvid-blå col. Hvid-sort col. Red pyle, sølv-sortbåndet
Engelsk araucana: Perlegrå
Sebright: Sølv sort randet
Serama
Gæs: alm landgæs
6 heste/ponyer
Mange katte
1 fantastisk gårdhund
2 dejlige piger og 1 forstående ægtemand

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Så er der kage
« Svar #8 Dato: 03 Juli , 2011, 10:32 »
Rene' insisterede på at bunden skulle være den købte fordi den er ligesom lagkagebund og ikke så tung og sød som mazerinbund, der ellers var det jeg havde købt ind til  ::) Eller også mener han ikke jeg er i stand til at bage den rigtige  <:
Bunden kostede 11 kroner, så det kunne vi jo godt prøve.
Der er lagt chokoladeovertræk på bunden, så den ikke suger alt det våde, som vaniliekagecreme, jordbær og ribsgele. Den er stor og der er brugt næsten 2 bakker jordbær.
Det sidste chokolade er brugt til jordbær og pynt.
Der er flødeskum til, og så kan man selv vælge om det er for meget, eller hvor meget  /o

Den er smagt, og den var fantastisk, og næste gang kan det godt være jeg bager lagkage bund i stedet for, det var nemlig en god oplevelse der ikke var for sød og tung.

Men Karoline, jeg vil gerne se din opskrift, man kan jo aldrig få for mange af dem.
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Så er der kage
« Svar #9 Dato: 03 Juli , 2011, 13:10 »
Ser rigtig lækker ud :)

Jeg har en super opskrift på jordbærtærte med hjemmebagt bund med marcipan osv.....den tager kegler HVER gang!!

Hvis nogen er interesseret kan jeg godt smide opskriften herind??

Knus Karoline (som kun er oppe på denne tid fordi jeg er i nattevagt ;D)

Vil meget gerne have opskriften /o
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline karoline

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 447
Sv: Så er der kage
« Svar #10 Dato: 04 Juli , 2011, 03:15 »
OK, her kommer den så:

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
0,5 æg

Fyld:
75 g smør
75 g sukker
150 g marcipan
0,5 æg

Pynt: 100 g mørk chokolade

Creme:
2,5 dl mælk
0,5 brev kagecreme
2,5 dl piskefløde

500 g friske jordbær.

Smuldr smør i hvedemel og sukker, og saml med æg. Sæt mørdejen i køleskab 1 time.
Fyld: Rør smør og sukker, tilsæt revet marcipan og det halve æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform (ca 23 cm i diameter) læg fyldet på og bag ved 200 grader ca 20 min.
Pynt: Afkøl bunden og pensl den med smeltet chokolade.
Rør mælk og creme-pulver, stil det koldt til det er blevet tykt. Pisk fløden til skum og vend det i cremen. Fordel flødecremen på tærten.
Pynt med jordbær.......og spis ;D

Bunden kan sagtens laves dagen før (så bliver den faktisk bedst). Kan evt også fryses (uden chokolade, creme og jordbær, selvfølgelig  ;))

Karoline - som har den "dårlige vane" at bage kage til sine kolleger liiidt "for tit".....men der er ikke nogen der har klaget endnu ??? ;D (og som har nattevagt igen...ZZZzzzZZZzzz)
Stor Wyandot, stor Orpington, Australorp, stor maran, blandingshøner, brahma, Jersey kæmper i en blandet flok til hygge og æg (1,27).
3,7 MEDK (sort sølvbrystet) til udstilling.
2,8 Sort dværg kochin (1,3 glat og 1,5 krøllet) Min store datters, til udstilling
0,0,6 hvid, silkefjeret chabo
0,3 dejlige døtre (8, 12 og 15 år)
Medlem af: Sydhavsøernes fjerkræklub, maranklub, Kochinklubben, kamphønseklubben, DFfR

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Så er der kage
« Svar #11 Dato: 04 Juli , 2011, 23:44 »
Tak for opskriften, den skal helt sikkert prøves...

Men er der nogen der har en opskrift på det der "ulækre" lag stivnet gelé der ligger på når man køber den hos bageren???
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Så er der kage
« Svar #12 Dato: 04 Juli , 2011, 23:53 »
Du bruger ribsgele, som du varmer op til flydende form i vandbad, køler det ned, og hælder det på kagen lige inden det stivner, og det gør det hurtigt....
Du kan også hælde det ud på en talerken på bagepapir, og lade det størkne, og så lige fikse det over på kagen i et stykke  ;D
« Senest Redigeret: 04 Juli , 2011, 23:55 Fra ina.... »
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline bullstar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 665
  • En rigtig hønsefreak
    • www.englefund.dk
Sv: Så er der kage
« Svar #13 Dato: 05 Juli , 2011, 10:07 »
Du bruger ribsgele, som du varmer op til flydende form i vandbad, køler det ned, og hælder det på kagen lige inden det stivner, og det gør det hurtigt....
Du kan også hælde det ud på en talerken på bagepapir, og lade det størkne, og så lige fikse det over på kagen i et stykke  ;D

Tak Ina ;D det var den sidste måde du beskriver.... men syntes bare ikke det fra bageren smager af ribs gelé??? og farven er også lidt mere pink??? jeg har godt set i flere opskrifter at det er det man bruger når man "hjemmelaver"
Lærke Lorentzen
Ejer af Orpington i stor....
Opdrætter teddy kaniner og engelske undulater...

Se min hjemmeside:)

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Så er der kage
« Svar #14 Dato: 05 Juli , 2011, 10:49 »
Jeg tror de laver en lidt syrlige gelatine gele med lidt frugtfarve.
Jeg har lavet gele af rababer, men den skal sigtes godt for at blive klar, og den bliver mere pink, så det er også en mulighed.
Jeg tænker nu ikke ribs når jeg spiser min jordbærkage, og jeg synes ikke den gele der er på købekager smager af noget særligt, jeg tænker at det bare er til pynt.
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn