Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Fryse krydderurter  (Læst 765 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Fryse krydderurter
« Dato: 18 Juni , 2011, 14:53 »
Kan man fryse krydderurter og at de bevarer smagen???

Jeg har en dikd plante og en estragon plante der nart vokser ud af min grøntsagshave  :-\
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #1 Dato: 18 Juni , 2011, 14:58 »
Hvis du bare skyller urterne og så dupper dem tørre og putter i en pose kan de fint fryses. Så kan man lige nulre den mængde af de frosne urter ud som man skal bruge. De er fine i en dressing eller i varm mad, men de er lidt slatne hvis de skal bruges "rå".
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Lone Knap

  • Bruger
  • Indlæg: 429
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #2 Dato: 21 Juni , 2011, 13:06 »
Hvis du har mulighed for at tørre dem, er det bedre. Dels kan de holde sig i flere år, dels er smagen kraftigere end ved frysning.

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #3 Dato: 21 Juni , 2011, 13:07 »
husk at høste om morgenen, da der så er mest kraft og smag i planterne  /o
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #4 Dato: 21 Juni , 2011, 13:13 »
Det er også genialt at gemme smagen som kryddersalt. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke smagsvarianter man kan lave. Jeg lavede selv noget 'Provence-salt' sidste år, og lavede AAAALT for lidt, så jeg skal helt klart have lavet mange blandinger i år!!

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE160952/krydderurtesalt/
Mvh Marianne

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #5 Dato: 21 Juni , 2011, 14:26 »
Det er nu ikke alle krydderurter der bliver lige gode af at blive tørret. (Dem som er bedst er dem som man alligevel kan klippe af om vinteren, så som timian, rosmarin og salvie som alle er halvbuske). Basilikum, dild og persille som er "bløde i bladene" er bedst frosne eller man kan lave en pesto og fryse.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Tanja S.B.

  • Bruger
  • Indlæg: 2 098
Sv: Fryse krydderurter
« Svar #6 Dato: 21 Juni , 2011, 14:28 »
Jeg kan også bedst lide at fryse og bruger samme fremgangsmåde som Henriette /o
Mvh. Tanja :)
Maran (sort-kobber og blå-kobber)
1,4 serama (børnenes)
+ diverse

0,1 kleiner münsterländer, 1,2 katte, 2,0 banditter

www.racefjerkrae.dk
www.orpington.dk
http://maranklub.dk