Jeg bager boller hver eller hver anden morgen. Det skal smage godt men være nemt så derfor:
inden jeg går i seng bruger jeg 10 min
lunkent vand smulder 1/2 pk gær i og rør rundt
en god skvat kærnemælk, eller resten af noget yoghurt eller ymer eller hvad jeg lige vil af med (gemmer sågar evt rester fra morgnen af havregrøden i kommer i dejen)
hertil en skvat olie
hvis der ønskes at brødet hæver lidt mere kan der tilsættes et skvat honning eller sukker, for det lever gæren godt af.
I med et havregryn eller mysli sesam hirse solsikke birkes, hvad som helst og i tilfældig mængde
Røre, røre med ske (har ikke tid eller lyst til dagligt at stå og ælte og få beskidte fingre)
i mel noget hvedemel og lidt groft saltså dejen samler sig. Dette er det eneste vigtige tidspunkt. Det kræver et par prøver for kunsten er IKKE for meget mel. Det er melet der fårcbrødet til at smuldre. Der skal kun lige mel i, så dejen kan sætte på plade med 2 skeer uden den falder sammen til en stor pandekage. Knald med skeer ni store boller på pladen.
På med et viskestykke og ind med hele pladen i køleskabet. Godnat
jeg står op kl 6.00 - tripper i søvne ud og tænder ovnen(varmluft) på 180 i med pladen og går i seng igen indtil der er den rigtige duft- der ved jeg at nu skal hele familien op og bollerne er færdige. Ca. 40 - 45 min.
Fordele: hurtigt, sundt, meget velsmagende, ingen beskidte fingre. Har kun rørt gæren.
Ulemper: svært afhængighedsskabende. Der går lige nogen gange før man lige rammer den sammensætning som er rigtig god.
Prøv - det kan ikke gå galt. Hvis de ikke bliver perfekte idag, gør du det anderledes i morgen.