Jeg købte forleden en økokylling - nedsat til kr. 85,- normalpris kr. 110-120. Tror den har vejet max. 14-1500 g.
Den røg så i en rømertopf med hvidvin og urter og hyggede sig et par timer. Så blev jeg "straks-indkaldt" til Kbh og måtte efterlade søn og kylling i hinandens selskab mens det nærmede sig aftenmadstide. Han skulle spise over/underlår og sætte resten i køleskabet.
Næste dag så retten lidt tam ud, så jeg forfremmede den til coq au vin. Jeg skulle adskille kyllingen, så jeg kunne brune lidt på skindet. Det kunne jeg gøre med hænderne! Der var ikke meget muskel/led-modstand. Selve sovsen blev også tam i det, det virkede ikke som om den kylling var ret gammel.
Nu har jeg prøvet at google levevilkår for øko-kyllinger, men det er det sædvanlige, ingen almindelige producenter lægger sådanne oplysninger ud - formentlig fordi de ikke vil have det frem. Fandt dog dette:
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Forbruger/Fakta_om_kyllinger/Fakta_om_kyllinger.htmTil forskel herfra popper gårdbutikker op, som godt tør lægge billeder ud og forklare om opvæksten. De fleste af disse kyllinger er ikke økologiske, men det vigtigste for mig er ikke foderet, men levevilkårene. De ligner meget mere de kyllinger, jeg selv har ladet vokse op. Prøv f.eks. at se her
http://www.allegaardenskylling.dk/ Deres sommerkylling til kr. 68,- kunne jeg godt tænke mig at prøve.
Min konklusion: Føtex' økokylling virker ikke en pind anderledes end en konventionel, den koster bare 2-2,5 gange så meget og så kan man (måske
) have en god samvittighed (men ikke uden iblandet tvivl)
PS. Jeg har købt overlår et par gange. 4 stk. til kr. 55,- De har sådan set været OK, måske fordi jeg synes overlåret er det mest smagfulde på en kylling