Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hvad gjorde vi forkert?  (Læst 14044 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Novicen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 26
Hvad gjorde vi forkert?
« Dato: 20 Januar , 2011, 17:54 »
Hej med jer,
Min mand slagtede en hane fra maj '10 her idag og lagde den ovnen i et fad med vand under. Kødet blev meget sejt.  Hvad gjorde vi forkert? Fik den for længe, skulle den have været dækket til?  Hanen var en Orpington, så der var rigeligt kød..
Mvh
Anja

karina dj

  • Gæst
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #1 Dato: 20 Januar , 2011, 18:03 »
Der er rigtig mange inkl mig selv der har stor glæde af at modne hanekyllinger (og andet fjerkræ+kanin) 3-4 døgn inden brug. Dvs hvis du slagter og lægger på frys skal du ta' din steg op af fryseren fx 4 dage før, 1 døgn til optøning og 3 døgn til modning...i køleskabet!

Derefter er der en masse gode forslag til hvordan kan tilberedes skånsomt, men det læser du en masse om under opskrifter...jeg er ikke så stærk i køkkenet, men jeg ved dog at folk hylder stegeso og römertopf til hanesteg mm  :D

Der er mange der har stået skuffet efter en middag med den første hjemmeslagtede hanesteg. Jeg synes ikke der er problemer overhovedet med hønnikerne...

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #2 Dato: 20 Januar , 2011, 18:46 »
Du skal huske, at under alle omstændigheder vil en hjemmeslagtet hanekylling på ½ år der har levet et nogenlunde naturligt liv, være mere "sej" end en industrikylling der er slagtet efter 5 uger og aldrig har gået mere end 10 skridt om dagen. Jeg plejer at sige at de har mere "tyggemodstand". De har jo rigtige muskler og er ikke "neutralmarinerede", hvilket er det samme som at der er sprøjtet vand ind i kødet.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

hoejberg

  • Gæst
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #3 Dato: 20 Januar , 2011, 18:47 »
Her bruger vi stegeposer til både kyllinger og ænder.
Men vi modner den også 3-4 dage i køleskabet.
Vi skal have kylling i morgen  /o

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #4 Dato: 20 Januar , 2011, 18:48 »
Kun industrislagtekyllinger direkte fra stald har det lykkedes mig at stege på almindelig vis tilfredsstillende.

Under slagtningen kan man virkelig mærke at disse kyllinger har bløde knogler, led og kød. Man kan snildt knække et ben bare man holder fast i dyret under flåningen.

Men når det gælder vores stærke muskuløse havehøns så er det sunde godt motionerede høns. De kræver nu engang bare en mere nænsom og ihærdig tilberedelse end de andre gummihøns ;)

Og så jeg ellers bare enig med Karina  /o

Med venlig hilsen Søs

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #5 Dato: 20 Januar , 2011, 19:06 »
Endelig ikke for høj varme. Langtidsstegning ligesom and/gås eller grydestegning eller i stegeso. Så kan man lave en virkelig lækker hanesteg. Held og lykke næste gang.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

frida

  • Gæst
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #6 Dato: 20 Januar , 2011, 19:19 »
Første gang vi fik vores egen fjerkræsteg, stegte vi den også som en almindelig "lørdagskylling". Den var også meget sej, og næsten uspiselig. Men efterfølgende har vi prøvet at lave stege i rømertoft, og de bliver bare lækre.
Det er som fortalt før, fordi dyrene ikke er pumpet med vand osv, og så fordi de er fyldt med "rigtige" muskler osv. Held og lykke en anden gang. Det er mere lækkert med eget kød /o.

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #7 Dato: 21 Januar , 2011, 07:21 »
Lige som Annette laver vi også altid vores egne kyllinger i Römertopf!! /o
En masse gode grøntsager i bunden, kyllingen ovenpå, en smule væske til grøntsagerne, en godt gennemvædet Römertopf og så 1½ time på 225 grader og der kommer den dejligste møre og saftige kylling ud af det!! ::)
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #8 Dato: 21 Januar , 2011, 07:29 »
Det kan også være en god idé at lave dem i trykkoger, her bliver de også ultramøre og saftige og på relativ kort tid.
Men én ting er sikker: "rigtige" kyllinger skal ikke tilberedes på samme måde som pap-kyllingerne, og det skal man jo bare lige lære. Til gengæld smager de helt fantastisk godt (savle).
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #9 Dato: 21 Januar , 2011, 08:47 »
Det kan også være en god idé at lave dem i trykkoger, her bliver de også ultramøre og saftige og på relativ kort tid.
Men én ting er sikker: "rigtige" kyllinger skal ikke tilberedes på samme måde som pap-kyllingerne, og det skal man jo bare lige lære. Til gengæld smager de helt fantastisk godt (savle).

Men man får vel ikke sprødt skind i stegeso eller tryk koger vel???
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #10 Dato: 21 Januar , 2011, 08:57 »
Nå man lægger kyllingerne ovenpå grøntsagerne i Römertopfen bliver skindet også sprødt!! Det er bare så super nemt og enormt lækkert!!
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #11 Dato: 21 Januar , 2011, 09:02 »
Nå man lægger kyllingerne ovenpå grøntsagerne i Römertopfen bliver skindet også sprødt!! Det er bare så super nemt og enormt lækkert!!

Hvilke grønsager bruger du? og hvor længe skal de være i ovn og hvor stærk temp??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #12 Dato: 21 Januar , 2011, 09:49 »
Grove grøntsager, pastinak, persillerod, selleri, gulerødder alle gode vintergrøntsager.....tomater, hvidløg, det er kun fantasien der sætter grænsen!! Og som skrevet længere nede, så giver vi den 1½ time på 225 grader!!
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #13 Dato: 21 Januar , 2011, 09:50 »
Som Trine skriver er sprød skind bestemt muligt i en stegeso, jeg laver f.eks. tit flæskesteg i min stegeso.
I trykkogeren får man selvfølgelig ikke sprødt skind, men haneskind kan af og til være ret tykt og sejt, og ind i mellem har man jo også valgt at flå dyret.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Hvad gjorde vi forkert?
« Svar #14 Dato: 21 Januar , 2011, 11:39 »
Jeg spørger måske dumt, men jeg er ikke så kendt med stegeso...så et billede af en kylling med sprødt skind i en uden låg,

skal den steges i stegeso med eller uden låg??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger